Kielin haikarat Bochumissa

Tämän lauantai-iltapäivän ottelu Vfl Bochum Holstein Kiel oli Vfl Bochum Finland Fan Clubin pääottelu.

Holstein Kiel tunnetaan myös nimellä “Kiel Störche” eli Kielin haikarat. Holstein Kiel pelaa tällä erää sen parasta jalkapalloa. Se nousi pitkästä aikaa, täksi kaudeksi kakkos bundesliigaan. Edellisen kerran se pelasi kakkosta 80-luvun alussa. Yllättävää kyllä, mutta se on jopa voittanut yhden Saksan mestaruuden, vuonna 1912. Kiel on nyt sijalla kolme ja menossa bundesliiga karsintoihin. Aika paukku jos nousu onnistuisi. On vaan vaikea kuvitella, että Holstein-Stadionilla voisi pelata Bundesliigaa. Paikka on vaan yksinkertaisesti niin pieni.

Saksassa Kiel tunnetaankin lähinnä sen käsipalloseura THW Kielistä, jossa se pelaa lähes joka vuosi Champions liigaa.

Tapasin varsin iloisia Kielin kannattajia ennen peliä. Satamakaupungista kun tullaan, niin ollaan tietty merimies henkisiä.

Bochumista kirjoitin jokun aikaa sitten. Tämän jälkeen on taas vaihtunut valmentaja ja johto. Tällä kertaa haettiin kokemusta Bochumiin eli nyt Robin Dutt johtaa joukuetta. Hänellä onkin nyt tehtävänä vetää seura kuiville ja säilyttää sarjapaikka.

Kun olen Fanclubin vieraana, niin pitää tietysti vetää ottelu pitkän kaavan mukaan. Ensin haettiin fiilistä Ritterburgin Biergartenista.

Tuttu kaava: Portit auki ja fanclub Finlandin liput paikalle.

Uudet kaulaliinat oli tänään ensimmäistä kertaa käytössä. Fanclubilla tuntuu olevan taas uusia jäseniä.

Pojilla oli taas kätevät kantolaukut ahkerassa käytössä.

Ottelun alkuun Bochumin oman poijan Herbert Grönemeyerin Bochum laulu, joka on myös Vfl Bochumin hymni. Grönemeyer lupasi tulla livenä laulamaan hymnin, sitten kun Bochumilla on 10.000 jäsentä. Tämä raja meni rikki tällä kaudella ja Grönemeyer tuleekin esiintymään pian Stadiionille. Aika on vielä auki.

Peli oli varsin tasainen ja pisteet jaettiin maalein 1:1. Ei tulos varsinaisesti kumpaakaan joukkuetta auttanut. Bochumille tietysti hyvä, että uusi valmentaja on saanut katkaistua negatiivisen juoksun.

Bochum Finlandin FanClubin Saksan linkki Buschy teki taas uskomattoman duunin kaikkien eteen! Danke Buschy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s