Raitiovaunu derby vol 2

Syksyn Strassenbahn (raitiovaunu) Derbyssä Fortuna Düsseldorf otti kotivoiton MSV Duisburgista. Ottelu oli todella kuuma, tunteikas ja maalirikas (3:1). Samanlaista oli odotettavissa tänään, kun vuorossa peli Duisburgin Schauinsland-Reisen-Arenalla.

Stadion on suhteelisen uusi, kun se rakennettiin vuonna 2005 vanhan Wedaustadionin tilalle. Schauinsland-Reisen-Areena vetää 31.500 katsojaa, mutta tänään myytiin vain 28.000 lippua, jotta jäi turvapuskuria katsomoihin. Kaikesta huomasi, että edessä on tärkeä koitos. Tämä peli myös urheilullisesti todellinen huippupeli, kun sarjakärki Fortuna kohtaa sarjanelosen Duisburgin.

Kun on kyse raitiovaunu derbystä mentiin tietty ratikalla paikalle. Düsseldorfista saapui paikalle noin 6.000 vieraskatsojaa.

Tähän isoon vieraskatsojamäärään oli myös varauduttu. Tuntui, että olen jossain sotatantereella. Koko matka stadionille oli täynnä mellakkapoliiseja, vesitykkejä ja muuta kalustoa.

Heti ottelun alkuun MSV Duisburgin fanit olivat laittaneet paikat koreaksi. Nimittäin rakentaneet todella hienon Tifon. Bochum Finland FanClubin miehet olivat Duisburgin seisomakatsomossa, eivätkä nähneet mistään mitään. Aivan järjetön duuni tuollaisessa lähes satametriä leveässä taideteoksessa.

Kun Duisburgin päässä tapahtui, tuntui siltä, että Fortunan kannattajat halusivat huomion itselleen ja käyttivät kasapäin pyrotekniikkaa. Hienon kuvan ylätasanteella otti Kizzi.

Takashi Usami teki voittomaaliksi osoittautuneen 0:2 maalin. Oli hienoa seurata kaverin tuuletusta todella läheltä. Peli lopulta Fortunalle 1:2 ja Fortuna jatkaa kärjessä. Nyt on yhdeksän pisteen ero kolmanteen sijaan, eli pientä puskuria. Tällä kaudella on vielä pelaamatta kahdeksan peliä.

Pelin jälkeen Fortunalla oli syytä juhlaan. Huipennuksena aito Düsseldorfilainen mahatifo.

Tiettävästi pelin jälkeen ei tapahtunut mitään vakavampaa ja kaikki pääsivät hyvin poistumaan stadikalta.

2 thoughts on “Raitiovaunu derby vol 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s