Reinin derby

Heikompaa alkoi jo väsyttämään. Tämän oli tämän rupeaman peli numero viisi. Bochum Finland Fan Clubin järjestämän fudisreissun lauantai-illan peli oli tietty Derby. Rheinisches Derby eli reinin derby. Suoraan Bochumin pelin jälkeen junaan ja kohti Leverkusenia. Tämä tietty onnistuu hyvin, kun junamatkat sisältyvät ottelulipuun. Tämä termi reinin derby on varsin laajasti käytetty. Kaikki pelit jossa Bayer 04 Leverkusen, 1. FC Köln, Borussia Mönchengladbach ja Fortuna Düsseldorf pelaavat vastakkain tippuvat tähän kategoriaan.

Tällä kertaa vuorossa Borussia Mönchengladbachin ja Bayer 04 Leverkusenin kohtaaminen.

Päivän vieraspourkka Borussia Mönchengladbach oli todella kova porukka 70-luvulla, voittaen viisi saksan mestaruutta ja olleen eurooppalaisissa cupeissa joka vuosi mukana. Bayernin Münchenin valmetaja Jupp Heynckes on muuten Mönchengladbachin kasvatti ja seuralegenda, ehkä se tunnetuin Mönchengladbachlainen. Siellä on pelannut myös viisi suomalaista; Mikael Forssell, Joonas Kolkka, Alexander Ring, Otto Fredriksonja Joel Mero. Kaksi viimeksi mainittua tosin vaan Regionalliigassa.

Leverkusen ei ole kaikkein kuumin pelipaikka tai derbyvastustaja. Tämän jotenkin aisti. Leverkusenin BayArenan 30.210 paikasta vain 28.809 oli myyty.

Mönchengladbachin Ultrat muisteli edellisellä viikolla edesmennyttä 85-vuotiasta Fani legendaa – “Wallia”. Tämä tehtiin rakentamalla musta ja hiljainen surukoreo.

Borussia Mönchengladbachin koreossa luki ‘Lott Jonn, Walli’ eli ‘nähdään Walli’.

Myös Leverkusenin pohjoiskaarre (Nordkurve) ja Sektion Stadionverbot (osasto stadionkielto) oli mukana Mönchengladbach koreossa. Olemalla kannustamatta ottelun ensimäisen minuutin. Eli jotain kunnioitusta tai ystävyyttä ryhmittymien välillä pitää olla.

Bayer Leverkusen oli selvästi parempi joukkue tänään ja voittikin 2:0. Suomalaisittain harmillista oli, että Bayer Leverkusenin Joel Pohjanpalo oli taas katsomossa. Maalit tekivät Joelin hyökääjäkaverit Lucas Alario ja Julian Brandt. Ei tule Joel saamaan montaa minuttia peliaikaa tällä kaudella.

Jos matkailee Rein ja Ruhrin alueella tiheään on varsin kätevä olla Bayer Leverkusenin jäsen, vaikka ei suuremmin välitäkään seurasta. Hinta on varsin edullinen 35€. Sillä saa etuostooikeuden lippuhin ja saa ylipäätänsä liput tunnelmalliseen mutta pieneen seisomakatsomoon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s