Fußballgott – Stefan!

Bundesliigan viimeisen kierroksen seuraamiseen valikoitui pieni, aina mukava ja helppo Leverkusen. Janoiselle Vfl Bochum Fan Club Finnlandin seurueelle tämä olikin heidän reissuviikonlopun avaus, joten lähdin heidän matkansa.

Tähän kauden viimeiseen peliin vastustajaksi saapui sarjapaikan varmistanut Hannover 96. Juuri uran lopettanut Mikael Forssellin pelasi Hannoverissa kolmen kauden ajan.

Matkaan lähdettiin Leverkusen-Küppersteg pysäkin kautta, josta valuttiin muutaman stopin kautta BayArenalle. Pääpysäkki oli taas tuttu fanibaari – StadionEck12.

Nämä farkkuliivit saavat minut aina jostain kumman syystä syttymään. Pitäisi varmaan itse rakentaa oma…

Kauden loppu on aina lopettamisen ja jäähyväisten aikaa. Viime viikonloppuna olin BVB seuralegenda Roman Weidenfellerin jäähyväisiä.

Nyt oli Bayer Leverkusenin Stefan Kießlingin vuoro jättää Budesliiga pelaaminen taakseen; 12 vuotta, 443 peliä ja 162 maalia samassa seurassa on kunnioitettava luku. Leverkusenissa hänestä puhutaan “jalkapallo jumalana” eli “Fußballgott”.

Ottelu ja kaikki sen ympärillä oli yhtä Kießling muistelua. Kaikille stadionilla olleille jaettiin punaiset Kießling paidat ja järjestettiin komea koreografia.

Lopussa Stefan Kießling pääsi vielä vaihdosta peliin ja laulattamaan faneja.

Bayer Leverkusenilla pelissä oli erittäin paljon panosta, sillä voitolla oli mahdollisuus pelata Champions Liigaa ensi kaudella. Tosin se vaati, että Borussia Dortmund ottaisi vierasvoitton TSG 1899 Hoffenheimsta. Koko ottelun ajan tuli väliaikatietoa Hoffenheimista. Välillä Leverkusen oli sijalla neljä ja välillä taas sijalla viisi. Lopulta Borussia Dortmund ja Hoffenheim Champions liigaan ja Bayer Leverkusen Eurooppa liigaan, vaikka Leverkusen voittikin oman ottelun 3:2. Tunteiden vuoristorataa.

Bayer Leverkusen on selvästi jo varautumassa seuraavaan kauteen, jonne tulee lisärasitusta Eurooppa Liigaan pelien muodossa. Viikolla Bayer ilmoitti hankineensa Hertha Berlinin Mitchell Weiserin 13 milj. € sekä 17 -vuotiaan brasilialaisen huippulupauksen Paulinhon, joka tulee seuraan Vasco da Gamasta 18,5 milj. € siirtosummasta.

Olutta ei saatu tälläkään kerralla loppumaan stadionilta, kovasta yrityksestä huolimatta.

Spekulaatiot seitsemän vuotta seuraa palvelleesta Bernd Lenosta jatkuvat. Lenon sopimuksessa on 25 milj. € kiinteä ulosostopykälä. Sekä Atletico Madrid ja FC Arsenal ovat huhujen mukaan kiinnostuneita. Tämä onkin Suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen huhu, koska Lukáš Hrádeckýn huhutaan siirtyvän Lenon tilalle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s