Oeste FC – Rubrão – suuri punainen?

Brasilian jalkapallo viikonloppu tuli aloitettua kakkosliigasta, eli Campeonato Brasileiro Série B:stä. Pienestä isoon. Tätä sarja järjestelmää ruodinkin jo aikasemmassa blogissa.

Sao Paolosta 150 km pohjoiseen sijaitsee paikka nimieltä Itápolis josta kotijoukkue Oeste Futebol Clube on kotoisin. Minun onni oli, että seura pelaa nykyään kotiottelut Barueri nimisessä kaupungissa Sao Paolon kyljessä. Matkaa stadionille ei ollut kuin 30 km. Uber muuten toimii erittäin hyvin Sao Paolossa ja tätä myös käytin.

Tuttuun tyyliin suurkaupungin esikaupunki on rosoinen ja tunnelmallinen, eikä muita turisteja yllättäen näkynyt.

Luonnollisesti minulle kaikki oli uutta. Oeste FC on nyt ollut kakkossarjassa (Serie B) vasta kuusi vuotta. Sitä ennen alempana, eli menestytä tällä vuonna 1921 perustetulla seuralla ei ole juuri ollut.

Tulin sen verran aikaisin paikalle, että menin lähtibaariin tekemään tuttavuutta. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin kylmä olut paikalisten mestareiden kanssa. Varsinkin kun stadioneilla on täyskielto oluen suhteen. Äkkiä huomasin että 2014 MM-kisat ja 1:7 tappio oli vielä tuoreessa muistissa. Oli parempi sanoa että olen suomalainen. Tarjosin pöydän porukalle rundin olutta ja he lupasivat hoitaa mut sisään. Näin ymmärsin, sillä yhteistä kieltä ei juuri ollut.

Seurueen 80-vuotiaalla olikin yllättäviä yhteyksiä ja se sai puhutua minut mukaan aitioihin. Matkalla käytiin kuvaamassa palkintokaapit ja katsastamassa VIP tilat. Super ystävällisiä. Jalkapallo yhdistää!

Vieraaksi tuli Vila Nova Futebol Clube. Tämä seura tulee noin 1000 km päästä Goiânia:n miljoonakaupungista. Osavaltiomestaruuksia (Campeonato Goiano de Futebol) se on voittanuut 15 kappaletta, mutta Brasilian laajuisissa sarjoissa menestystä ei ole tullut. Pelattu on enimmäkseen muualla kuin Serie A:ssa.

Iltapäivän stadion oli Arena Barueri joka vetää 31,452 katsojaa. Stadion on suhteelisen uusi kun se on avattu vuonna 2007.

Stadionin yleisöennätys on 28.557 kun se vuonna 2012 isännöi Copa do Brasil finaalia. Voin kuvitella että täytenä täällä riittää tunnelmaa.

Paikallista käyttöä kun ei stadionille ole, niin pohjoisen maalaisseura Oeste täyttää tyhjiötä. Täyttämisestä voidaan olla sitten montaa eri mieltä, sillä viime kauden katsojakeskiarvo oli 2.700. Mistään suuresta yleisö ryntäyksestä ei voida puhua.

Pelin alkuun noustiin kuulemaan Brasilian kansallislaulua, niinkuin kaikissa Brasilian liigan peleissä.

Lipun nimellisarvo oli noin 1€, joten taas kerran ihmettelen millä nämä seurat pyörii? Eikä tällainen maukas 2€:n perunamuusi täyteinen hodari tilannetta paljoa paranna. Pakko olla TV rahaa ja siirtokorvauksia, tosin viime kaudella jälkimäiesestä ei tullut euroakaan.

Oeste oli selvästi parempi numeroin 2:0, joten minun isäntäväki oli aivan täpinöissään. Itselläni oli tietty kiire seuraavaan paikkaan, sillä Palmeiraksen kotiottelu alkoi vaajaan kolmen tunnin päästä. Onnistuin sopimaan tutun Uber kuskin hakemaan minun pelin jälkeen, joten päästiin heti liikeelle.

Oeste FC – “Suuri punainen” on nyt nähty enkä taida tulla takaisin…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s