Auf Wiedersehn – Roman!

Suomesta tulevan yllätysvieraan johdosta päätin hommata pääsyliput “hinnalla millä hyväänsä”. Olin sen verran myöhään liikkellä, että Borussia Dortmundin viimeinen kotiottelu FSV Mainzia vastaan oli ainakin kotijoukueen paikkojen osalta loppunmyyty.

Syitä kiinnostukseen oli monia. Yksi tärkein oli, että pelissä oli todellakin panosta. Borussia Dortmund pelasi ensi kauden Champions League paikoista ja FSV Mainz 05 pelasi putoamista vastaan.

Matkaan lähdettiin Dortmundin rautatieasemalta kävellen, sillä tarkoitus oli aistia miten tunnelma nousee stadionille mentäessä.

Ensimmäisellä stoppilla tulikin heti mielenkiintoista juttuseuraa.

Fulham FCn kykyjenetsijä oli menossa peliin. “Töissä kun on, niin ei voi ottaa kun sen yhden”, hän totesi. Hän oli menossa seuraamaan Mainzin pelaajia. BVBn pelaajiin seuralla ei kuulema ole varaa. Homma menee niin että seurat saavat pelaajien statistiikkaa. Jonka jälkeen katsotaan pelaajan otteita tietokoneelta. Jos pelaaja sen jälkeen kiinnostaa, niin tarkkailija lähetään paikan päälle. Meidän tapaama kaveri oli itse pelannut Englannin kakkos ja kolmos liigoja. Suomeen asti ei ollut työ vielä vienyt. Pääasiassa Saksa, Belgia ja Hollanti. Ensi viikolla hänellä on Madeiran reissu edessä. Mielenkiintoinen juttutuokio.

Signal Iduna Park on ollut loppuunmyyty (81.600) jo 8 kertaa tällä kaudella. Näin myös tällä kerralla!

Myös normi kierroksilla päästään aina yli 80.000 katsojan. Jos matka käy Dortmundiin kannattaa olla ajoissa lippujen suhteen liikeellä.

Lipun ostamiseen on varmasti monta tapaa..

Lippujen suhteen ajattelin testata jalkapallomatkat / jalkapalloliput pääsylippujen vertailuportaalia. Eli sivustolle syötetään haluttu seura, valitaan haluttu matsi ja sivusto hakee hinnat eri lipunmyynti portaaleilta. Elikkä sivusto ei itse myy vaan vertailee eri lipunmyynti portaaleja. Tällä tavalla pääsee helposti lippuihin kiinni.

On tietty muitakin tapoja. Pikkuseurojen, kuten Mainzin vieras lippukiintiöissä on usein tilaa, joten päätin yrittää tätä kautta. Onlinen-kaupan kautta en saanut lippuja, mutta kun puhun saksaa päätin soittaa suoraan FSV Mainz 05:n lipunmyynti palveluun.

Tällä kertaa lykästi. Ei tosin ollut muuta tarjolla, kun lasten seisomapaikoja hintaan 11€, joten otettiin sellaiset. Lastenliput piti vaihtaa stadionilla 5€ lisähintaan aikuisten lippuihin, mutta tämä ei onnistunutkaan. Päätettiin ottaa riski ja koittaa sisään lasten lipuilla. Jostain syystä homma toimi ja kukaan ei kysellyt mitään ja päästiin sisään ilman ongelmia. Riski on se joka kannattaa.

Oli jotenkin leppoisa tunnelma seurojen välillä. Tietty seurat pelaavat aivan eri asioista. Seuroja yhdistää myös pari merkittävää asiaa. Molempia on valmentanut Jürgen Klopp ja molempien seura hymni on “You’ll Never Walk Alone“.

“You never walk alone” hymniä käyttäviä seuroja on muitakin; Alakaomaiden Feyenoord, SC Cambuur, Saksan TSV 1860 München, Japanin F.C. Tokyo ja Espanjan CD Lugo.

Peli oli tavallaan myös paluu entisaikaan. Koko Bundesliga kierros pelattiin nimittäin saman kellonaikaan. Eli jokainen muuttuva tilanne heilauttaa sarja-tilannetta, ylös tai alas. Aina mahtava lisäjännite.

Dortmundin kannattajille tänään oli myös suuri ja tunteellinen päivä. Sillä tämä peli oli myös Roman Weidenfellerin jäähyväispeli.

Dortmundin monivuotinen maalivahti lopettaa uran tähän kauteen. 16 vuotta samassa seurassa on tämän päivän jalkapallossa pitkä aika. Hän ehti pelata 348 Bundesliiga peliä. Jopa Mainzin fanit taputtivat pelin lopussa BVB legendalle! Hieno ele tämäkin!

Dortmund oli pelillisesti suhteellisen vaisu ja Mainz voitti täysin ansaitusti 1:2. Pelin jälkeen tapahtui jotain ainutlaatuista, kun Mainzin pelaajille avattiin portti seisomakatsomoon ja he marssivat juhlimaan sarjapaikan varmistumista fanien kanssa.

Palattiin tyytyväisinä junalla takaisin Düsseldorfiin ja ihmeteltiin matkalla miten suurta fudis seutua tämä onkaan. Fudis paikkakuntia on vieri vieressä… Schalke 04, Vfl Bochum, Wattenscheid 09, Rot-Weiss Essen, MSV Duisburg

One thought on “Auf Wiedersehn – Roman!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s