Bundesligaaaaaa!

Elokuun puoliväli ja vihdoin myös Bundesliga pyörähti käyntiin. Oman alueen Bundesliga-kartta oli taas kokenut aikamoisen muutoksen, kun VfL Bochum nousi ylös ja FC Schalke 04 lähti kakkoseen. VfL Bochumin nousun myötä myös vanhaa jalkapallokulttuuria palaa pääsarjaan. Minulle vaahdottiin kaljajonossa, että meillä on stadion, eikä mikään tunnelmaton areena tai viihdekeskus. Aitoa meininkiä ja hikeä taas tarjolla.

Mainz 05 oli Bochumin kotiavaus

Työntekoa ja hikeä Bochum tarvitseekin, jos meinaa Bundesligassa säilyä. Bochumilla ei tuttuun tapaan ollut käteistä, kun joukkuetta laitettiin kasaan. Nimekkäimmät vapailla siiroilla tulleet olivat Sebastian Polter (Fortuna Sittard) ja Christopher Antwi-Adjei(SC Paderborn). Lainalle tuli lisäksi Elvis Rexhbecaj (VfL Wolfsburg), Konstantinos Stafylidis (TSG Hoffenheim) ja Eduard Löwen (Hertha BSC).

Huomaa, että perusnousijalla ei ole Saksassa samoja edellytyksiä kuin Englannissa, ajatella että Norwich City käytti tämän kauden siirtoihin 60 milj. €. Noihin lukemiin pääsi Bundesligasssa vain Rasen Ballsport Leipzig, joka käytti 91,62 milj.€. Suuri Bayern München on käyttänyt tätä kirjoittaessa 42 milj. € siirtoihin.

Liput

Lippujen saamista vaikeuttaa tällä hetkellä, että määriä on rajoitettu ja myös koronasäännöt muuttuvat päivästä toiseen. Viime viikon alussa monet seurat noudattivat 2G sääntöjä (2G viittaa rokotettuihin (Geimpft) ja taudin sairastaneihin (Genesen). Osavaltio muutti koronalakeja keskellä viikkoa, jolloin seurat muuttivat yhdessä yössä sääntöjä ja voimaan tuli 3G säätöt. Tämä tarkoitta, että myös myös testatut (Getestet) pääsevät sisään.

VfL Bochum Finnland Fan Club:in lippu

Suomalaiset VfL Bochumin ystävät olivat taas löytäneet tiensä Bochumin Castropher Strasselle, joten edessä oli taas mitä viihtyisin lauantai-iltapäivä asiantuntevassa seurassa.

Bochumiin ensimmäiseen peliin myytiin 13.500 lippua. Itse sain lipun kausikortin omistavalta kaverilta, sillä se oikeutti ylimääräisen lipun ostamiseen. Loppujen lopuksi olisi saanut lippuja vielä portilta, kun paikalla oli n. 12.500 katsojaa.  

Biergarten Ritterburg

Bier

Lähdettiin etkoilemaan peliä stadionin kupeen Ritterburg Biergarteniin. Tilanne lähenteli jo olutpuistossa jonkun sortin kliimaksia, sillä olut virtasi, laulua viriteltiin ja puheensorina oli riemukas. Tämä kaikki pisti itse kutakin hymisyttämään, sillä kyllä “normaali” elämä vaan maistuu. Koronosta sen verran, että Biergartenissa pelasivat samat 3G säännöt.

Mies ja olut.

Peli oli myöskin ensimmäisiä pelejä, jossa sai myydä taas olutta. Tuskin sitä muuten olisi tullut juotua, mutta jos tuoppia kädessä piti niin saattoi laittaa maskin hetkeksi pois naamalta.

Kätevin tapa kuljettaa kesäpäivän juomaa

Päivän liivien kantaja oli tällä kertaa nuorempi herrasmies. Kaveri olit ottanut asiakseen palauttaa liivikulttuuria katsomoon. Hän oli ostanut vanhoja käytettyjä liivejä ja kasannut niistä itselleen sopivan setin. Lisää näitä, sillä muuten tämä 70-luvun kulttuuri hiljalleen kuolee. Tällaista omistautumista pitää ehdottomasti olla enemmän.

Kuten Kultur

Pakko myöntää, että tunnelma vaan parani iltapäivän edetessä. Sitä voi varman vain kuvitella missä tiloissa porukka oli kun 11 vuotta oli mennyt 2. Bundesligassa. Koko stadion osasi arvostaa ja nauttia jokaisesta onnistumisesta, oli kyseessä sitten taklaus, purku, harhautus, syöttö tai torjunta. Mikä käsittämätön fiilis stadionilla olikaan, kun Bochumin Gerrit Holtmann teki upean 1:0 soolomaalin (kannattaa muuten etsi maali netistä). Toisella puoliajalla Sebastian Polter teki vielä 2:0 ja loppupeli olikin sitten silkkaa huutoa. Tästä Bochumin on varmasti hyvä jatkaa ja toivotaan, että hurmos kantaa koko kauden.

Joukkue kävi kiittämässä pelin jälkeen.

Pelin jälkeen jäätiin vielä fiilistelemään tyhjää Ruhrstadionia ja taidettiin käydä vielä Biergartenissakin. Oi näitä “normaaleja” aikoja.

Loppu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s