Huuhkaja kavalkadi

Leppoisa lauantai-iltapäivä ja tarkoitus makoilla kotona ja katsastaa urheilutarjontaa TV:stä. Tiesin, että Leverkusenissa oli taas tuttuun tapaan tupla harjoitusottelut. Leverkusenin valmentaja Peter Bosz järjestää usein joukkueelleen kaksi harjoituspeliä putkeen, näin kaikki pelaajat saavat 90 minuutta peliaikaa.

Tällä kertaa oli pyydetty lähistön seurat Fortuna Sittard (Eredivisie) ja KAS Eupen (Jupiler Pro League) kylään.


Fortuna Sittard

Fortuna Sittardiin on siirtynyt kesällä peräti 12 uutta pelaajaa, kaikki vuokralle tai ilmaisilla siirroilla. Rahaa ei ilmeisesti ole liikaa käytettävissä.

Suomalaisittain oli tietty upeaa, että seuraan siirtyi kesällä peräti kaksi Suomalaista pelaajaa. KuPS:ista Sittardiin tuli Rasmus Karjalaisen. Lisäksi Porilainen puolustaja Patrik Raitanen, joka siirtyi FC Liverpoolin akatemiasta Sittardiin. Vanha kansa saattaa muistaa Ässistä keskushyökkääjä Rauli Raitasen, joka on Patrikin isä. Patrik aloitti penkiltä Leverkusenissa.


Seurailinkin sitten Bayer Leverkusenin ja Fortuna Sittardin peliä kotisohvalta, kunnes Rasse iski 0:1 maalin. Päätin siltä istumalta lähteä paikan päälle katsomaan pelin loppuun.

Auto alle ja nokka kohti Leverkusenia. Pelit pelattiin Bayer Leverkusenin akatemia alueella Jugendfußballzentrum – Kurtekotten, joka sijaitsee Kölnissä Kurtekottenin kaupunginosassa. Matkaa meiltä sinne on vain 30 minuuttia.

Heti tullessani paikalle, huomasin kadun varteen parkkeeratut Fortuna Sittardin ja KAS Eupenin bussit.

KAS Eupen – Öljyrahoilla maineeseen.

Peliin saapuminen ei ollut ainakaan rahasta kiinni, sillä liput peleihin maksoivat 3€. Lipulla sai seurata molemmat iltapäivän pelit. Normaalisti pääsy Leverkusenin harjoituspeleihin on ilmainen, mutta tällä kertaa tulot menivät suoraan Leverkusenin faniprojekteihin.

Jugendfußballzentrum Kurtekotten

Bayer Leverkusenin juniorikeskustan stadionilla oli paikkoja ehkä noin 1.500 katsojalle, ja paikalla oli varmaan noin 1.000 henkeä. Keskuksen alueella on neljä kokopitkää jalkapallo kenttää, jossa tulevaisuuden lupauksia koulitaan.

img_6482

Bayerin jalkapallokeskuksessa oli sellaista kesäjuhlan tuntua. Makkaraa grillattiin ja olutta juotiin. Iltapäivän viimeisessä pelissä oli osa katsojista mennyt jo niin huonoon kuntoon, että istuminenkin oli vaikeaa. Sitä ne 2 € tuopit tekee.

Kölsch – 2€

Viimeisin tähti, joka on tämän juniorikeskuksen kautta on pääsyt huipulle on Kai Havertz. Kai on tällä hetkellä koko Bundesliigan arvokkain Saksalainen pelaaja. Alexander Ring kävi myös Leverkusenin juniorimyllyn läpi, eli nämä kentät ovat varmasti tuttuja myös Alexille.

Rasse Karjalainen

Fortuna Sittard pelin jälkeen kävin sitten etsimässä 1:0 voittomaalin tehnyttä suomalaista. Rasse oli mennyt jo pelaajabussiin, mutta tuli mielellään vielä juttelemaan. Oli kuulemma kiva nähdä härmäläisiä.

Karjalainen siirtyi KuPSista tälle kaudelle Alankomaiden pääsarjaan. Siirtyminen pois kotimaasta ei ollut vaikeaa, kunhan vain sopiva seura löytyi.

Rasse kertoi, että oli tehnyt neljän vuoden sopimuksen ja että taso on paljon kovempi, kuin Suomessa. No varmaan siksi tulikin KeskiEurooppaan pelaamaan.

Suosittelin, että kannattaa käydä katsomassa Düsseldorfin kaupunkia ja niin hän kuulemma tulee tekemään. Apuna häärii varmasti kaksi Düsseldorfin Huuhkajaa.

Rasse oli ihmeissään, kun kerroin että olin käynyt viime kaudella Köpiksessä katsomassa Rassen ja KuPSin peliä. Rasse teki muuten silloin maalin FC Kopenhaminan verkkoon.

Saksan-Savolainen ja Oululainen

Leverkusen

Bayer Leverkusen on päässyt taas aallonpohjasta ja pelaa tulevalla kaudella taas Champions-liigaa. Liikettä seuraan ja sieltä pois oli luonnollisesti taas kerran, tällä kertaa tosin varsin maltillisesti.

Nimekkäin lähtijä on Saksan maajoukkueen Julian Brandt, joka siirtyi 25 milj. € pilkkahintaan Borussia Dortmund:iin. Julianilla oli sopimuksessa ulososto pykälä, se selittä suorastaan halvan hinnan. Myös suhteellisen vähälle peliajalle jäänyt Dominik Kohr siirtyi 8.5 milj. € hintaan Eintracht Frankfurt:iin. Myös Dominik:in tie on käynyt Leverkusenin juniorikeskuksen läpi Bundesliigaan.

Bayer Leverkusen käytti 52 milj. € uusiin pelaajiin.Tarkalleen ottaen rahat meni kolmeen pelaajaan: Kerem Demirbay  – 32 milj. € TSG Hoffenheim, Moussa Diaby – 15 milj. € Paris SG ja Daley Sinkgraven – 5 milj. € Ajax Amsterdam. Sekä Diaby ja Demirbay on hyökkäyspään pelaajia, joten Joelille riittää kirittäjiä.

Joelilla on varmsati täysi työ murtautua kentälle, sillä kilpailu on erittäin kovaa. Puhtaita keskushyökkääjää Bayerilla on Joelin lisäksi Lucas Alario ja Kevin Volland. Uskon, että mahdollisuus kyllä tulee, kunhan mies vaan pysyy terveenä. KAS Eupen pelin Joel pelasi suurimaksi osaksi laidassa, ehkä se oli joku uusi kokeilu sitten. Peli päättyi lopulta 4:3 Leverkusenin voittoon ja Joel ei päässyt tällä kertaa tekemään maaleja.

Pelin jälkeen näin nopeasti Jollen, mutta hänellä ei ollut liikaa aikaa jutella, kuin velvollisuudet kutsuivat. Media tenttasi miestä, joka palasi yli vuoden sairaslomalta.

Sujuvalla Saksalla median eteen

Matkavinkki

Jos haluaa nähdä tai tavata näitä meidän Leverkusenin Suomalaisia se onnistuu mielestäni parhaiten treeneissä tai näissä harjoituspeleissä. Yleisöä on yleensä maltillisesti, joten pelaajien kanssa pääsee usein vaihtamaan pari sanaa.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s