Jännitys jatkuu…

BB_blogibanneri_900x150px


Oli Fortuna Düsseldorfin viimeisen vieraspelin vuoro. Fanille tämä on aina yksi kauden kohokohdista, kun pääsee Borussia Dortmundin kotistadionille – Signal Iduna Parkille.

Borussia Dortmundille peli oli viimeinen oljenkorsi Saksan mestaruuteen, sillä oli pakkovoiton paikka. Samalla Bayernin piti menettää pisteitä Leipzigissä.

Itse ostin liput Fortuna Düsseldorfin vieraslippukiintiöstä. Vieraslippukiintiö taitaa olla tänä päivänä muutenkin helpoin tapa päästä Dortmundin stadionille. Jalkapallo romantikkona pidän noista Dortmundin pääsylipuista, jossa muistellaan seuralegendoja. Meidän pääsylipuissa oli esillä 90-luvun hyökkääjätähti Stéphane Chapuisat ja maalivahti Stefan Klos. Näin legendoja synnytetään ja vaalitan.

Matkalla Stadionille pisti silmään, että joku olikin laittanut kotitalonsa koreaksi ja maalannut BVBn logon talonsa seinään. Ei jää epäselväksi mitä seuraa tuossa pihapiirissä kannatetaan.

Huomasin myös Borussia Dortmundin todella rajusanaisen kampanjan natseja ja äärioikeistoa vastaan. Monet pelaajat olivat pistäneet nimensä kampanjaan.

Lukasz Piszczek “Mieluummin vaihtopenkki, kuin (ääri)oikealla”

Marco Reus “Mieluummin Schalken voitto, kun Natsikaupunginosa”

Lucien Favre “Kausikortit natsiympyröistä lähtijöille”

Andy Möller “Madrid tai Milano, pääasia vaan ei Dorstfeld!”. Dorstfeld on kaupunginosa ja äärioikeiston keskittymä Dortmundissa.

Olin yllättynyt näin kovasta kannanotosta ja tietty mielissäni tällaisesta kampanjasta. Se kuulosti harvinaisen suoralta. Pelin jälkeen selvisi kuitenkin, että joku Borussia Dortmund:in ulkopuolinen taho oli suunnitellut kampanjan, printannut julisteet, murtautunut julistekaappeihin ja jakanut julisteet. Äärettömän aidon näköistä ja kaikki menikin täydestä.

Borussia Dortmund sanoi myöhemmin Twitterissä, että heillä ei ole mitään tekemistä kampanjan kanssa. Samalla he kuitenkin painottivat, että BVB on mukana kamppailemassa rasismia ja muukalaisvihaa vastaan.

Signal Iduna Park:in kyljessä on myös Borussia Dortmundin fanimyymälä, jossa päätin käydä ensimmäistä kertaa. Täytyy sanoa, että onhan ne hivenen prameampi, kuin Fortunan työmaakopit.

Fanimyymälässä on kaksi kerrosta tavaraa ja lisäksi kahvila. Myymälässä on myös hyvin esillä Borussia Dortmundin suurimmat saavutukset kuten Champions-liiga mestaruus vuodelta 1997 ja …

… ja Saksan mestaruudet. Viimeisin Jürgen Kloppin ajoilta vuodelta 2012. Se fakta, että mestaruus ei ollut vielä ratkennut lisäsi mielettömästi mielenkiintoa tähän peliin.

Bundesliigan arvokkain pelaaja Jadon Sancho oli suuresti esillä pitkin myymälää. Christian Pulisic siirtyy tämän kauden jälkeen Valioliigaan, joten huomio Jadoniin ei tästä varmaan vähene.

Myymälässä oleva Roman Bürkin paita toi mieleen, että Roman ei ollut pelikykyinen Fortuna pelissä. Lisäksi myös Kapteeni Marco Reus oli pois pelikiellon takia. Ennakkoon ajatellen Dortmundilta puuttui erittäin tärkeitä pelaajia.

Fanimyymälän jälkeen oli sen verran jano, että piti käydä maistamassa Stadionalueen halvinta olutta. Myyntipiste sijaitsee vanhan stadionin kupeessa. Lyömätön tarjous!

Ennen peliä oli aika muistella viisi vuotta Borussiassa pelannutta Christian Pulisicia. Christian piti jäähyväispuheen täysin murteettomalla Saksalla kielellä täydelle keltaiselle muurille ja sai loppuun rajut suosionosoitukset.

Pelin alkuun Fortunan katsomossa pistettiin muutaman soihtu palamaan. Tuntuu siltä, että melkein jokainen seura on polttanut soihtuja Dortmundissa. Taitaa olla osoitus siitä, että vierailu on jotain odotettua ja erikoista.

Itse peli oli maalirikas, mutta Borussia Dortmund vaikutti varsin hermostuneelta, voittaen kuitenkin niukasti 3:2. Se tarkoitti samalla, että mestaruus ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Viimeisellä kierroksella Dortmund kohtaa Borussia Möchengladbachissa ja Bayern kohtaa kotona Frankfurtin. Mielenkiintoinen loppuhuipennus.

Päivän liivit oli “yllättäen” täynnä Schalke vihaa, tämä tuskin yllättää ketään.

Itse palasin autolla takaisin. Düsseldorfiin junalla palaneet Fortunan kannattajat saivat yllätyksen, sillä noin 150 Schalken kannattajaa olivat Leverkusenista palatessaan jääneet Düsseldorfin asemalle. Junan saapuessa Düsseldorfiin Schalken porukka oli hyökännyt Fortuna fanien kimppuun ja koko raideliikenne oli jouduttu pysäyttämään. Näin syntyy vihasuhteita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s