Matkalla kolmoseen – Duisburg

BB_blogibanneri_900x150px


Alkoi olemaan viimeinen hetki nähdä MSV Duisburg pelaavan kakkos Bundesliigassa.

Kevätkauden kunto viittaa siihen, että suunta alkaa olemaan kolmos Bundesliiga. Tämän kerran kakkos Bundesliiga seikkailu taitaa jäädä kahden kauden mittaiseksi. MSV Duisburg pitää perää ja sillä oli enää laskennallinen mahdollisuus säilyä sarjassa. Viime vuonna MSV Duisburg oli vielä hyvässä iskussa ja oli kovia raitiovaunuderbyjä Fortunaa vastaan. Eli muistutuksena jalkapallo kävijöille, Stadionille pääsee kätevästi Düsseldorfista raitovaunulla.

Pitää kuitenkin muistaa, että MSV pelasi aikanaan pitkät tovit Bundesliigassa. Kautta aikain ensimmäisellä Bundesliiga kaudella vuonna 1963/64 MSV Duisburg saavutti jopa kakkossijan. Tämä onkin seuran kovin saavutus. Tämän jälkeen MSV Duisburg oli Bundesliigan vakiokasvo aina kauteen 1981/1982 asti. Viimeisin käynti Bundesliigassa oli kaudella 2007/08.

Wedaustadion

MSV Duisburg pelaa kotiottelunsa vuonna 2004 avatulla Schauinsland-Reisen-Arena:lla. Kölnin tai Düsseldorfin tapaan, myös tämä stadion rakennettiin vanhan Stadionin tilalle. Duisburgin tapauksessa vanha stadion oli nimeltään Wedaustadion. Schauinsland-Reisen-Arena:lla riittää tilaa 31.500 katsojalle ja siellä voisi varmasti pelata myös Bundesliigaa.

Päivän liivitkin viittaavat vielä Wedaustadionin Nordkurveen (pohjoiskaarre). Liivistä voi aina lukea monia asioita. Tällä kertaa se muistutti minua MSV Duisburgin ja Eintracht Frankfurtin syvästä faniystävyydestä.

 

Nykyjään kaarre on nimeltä König Pilsener Fankurve vaikkakin vanhan liiton miehet puhuvat vieläkin Nordkurvesta, vaikka stadion on välissä vaihtunutkin. Uusi seisomapaikkakatsomo vetää mukavat 5.000 katsojaa.

Jos ja kun käytte katsastamassa Duisburgin stadionin, kannattaa tietty aina ostaa liput Nordkurvesta. Hinta on passeli 14€.

Kurvin ulkopuolella on Michael-Tönnies-Platz, jolla kunnioitetaan edesmennyttä seuralegendaa. Ketjupolttaja Tönnies kuoli vuonna 2017 keuhkosyöpään.

Stadionille oli tullut myös myyntiin tulenuutta tumanpunaista König Rotbier – Olutta. Oluen ystävänä oli tietty maistattava tätä Duisburgilaista uutuutta. König Pilsner panimo nimittäin tulee Duisburgista.

Arminia Bielefeld

Tähän ensimmäiseen ottelupalloon saapui vieraita Bielefeld:istä, josta DSC Arminia Bielefeld (Deutscher Sportclub Arminia Bielefeld) pitää majaansa.

70- ja 80-luvulla Arminia pelasi Bundesliigaa, juuri silloin Suomi jalkapallon väriläiskä Pasi Rautiainen pelasi siellä. Maalivahti Olli Isoaho oli Pasin seurakaveri yhden kauden verran, kausi oli 1982/83. Toistaiseksi viimeiset Bundesliiga pelit Arminia Bielefeld pelasi kaudella 2008/09, jolloin myös Berat Sadik pelasi seurassa 13 peliä.

Arminia Bielefeldin fanit ovat varsin aktiivisia ja he olivat myös maanantaina hyvin liikkeellä. He olivat myös onnistuneet kuljettamaan Pyrotekniikkaa katsomoon ja tarjoilivat näyttävää nähtävää.

Peli oli varsin viihtyisä ja tunnetta oli kentällä ja katsomossa, olihan kyse elämästä ja kuolemasta. Peli päättyi lopulta 2:2, joka oli varmaan varsin oikeudenmukainen tulos.

Pelin jälkeen 2:2 tasoitusmaalin tehnyt Kevin Wolze sanoi TVssä, että tippuminen jokseenkin selvää. Laskennallisesti Duisburgin Zerbrat omaavat vielä mahdollisuuden karsintapaikkaan, mutta loppuohjelma on sen verran kova (Holstein Kiel, FC Heidenheim ja HSV), että on turha enää unelmoida.

Zerbrat ottavat vauhtia kolmosesta.

Ensi kaudella Bussit kiertävät eri stadioneita.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s