Bremer Brücke

BB_blogibanneri_900x150px

Olikin taas Vfl Bochum Finnland Fan Clubin kevätreissun aika. Tällä kertaa ennätin vain yhteen peliin mukaan. Lauantaille osui tällä kertaa mukavaa uutta, eli loistavaa kolmos Bundesliiga jalkapalloa VfL Osnabrückin muodossa. Osnabrück on keskikokoinen 160.000 asukaan kaupunki, joka sijaitsee vajaat 200 km Düsseldorfissa pohjoiseen. Itse taitoin matkan autolla noin kahdessa tunnissa. Suurin osa Fan Clubista tuli paikalle junalla. Stadion on siitä kiva, että se sijaitsee suhteellisen lähellä keskustaa. Päärautatieasemalta kävelee Stadionille noin vartissa.

VfL Osnabrück

VfL Osnabrück on vuonna 1899 perustettu urheiluseura. Sen tunnetuin osa on tietysti sen jalkapallo-osasto. Suurta menestystä ei VfL Osnabrück:illa juuri ole. 80-luvulla se pelasi melkein koko vuosikymmen kakkos Bundesliigaa. Viimeisin pikavisiitti oli kaudella 2009/10, joka jälkeen VfL on pelannut kolmosta. Jostain syystä tämä kausi on mennyt todella vahvasti ja seura johtaakin selvästi kolmos Bundesliigaa. Saa nähdä kantaako lento ja pääsevätkö Osnabrücklaiset kauden pääteeksi juhlimaan nousua kakkossarjaan.

RB Leibzigissä pelaava Kevin Kampl pelasi Osnabrückissä ensimmäiset ammattilaispelit. Muita kuuluisuuksia ovat Patrick Owomoyela, Udo Lattek ja Simon Zoller.

FC Carl Zeiss Jena

Lauantai iltapäivän vieras oli idän FC Carl Zeiss Jena, joka on suuressa vaarassa tippua sarajapykälää alemmaksi. Jotain eripuraa vallitsee seuran ja kannattjisen välissä. Sen huomasi myös siitä, että kaideliput oli käänetty ylösalisin.

FC Carl Zeiss Jena perustettiin vuonna 1903 Carl Zeiss nimisen optiikkayrityksen toimesta. Aluksi seurassa pelasivatkin vain yrityksen työntekijät.

Carl Zeissillä ei taida kuitenkaan olla enää paljoa sanottavaa seuran asioihin. Sen omistaa nimittäin Belgialainen miljardööri Roland Duchâtelet. Duchâtelet omistaa lisäksi Alcorcon, Újpest ja Charlton Athletic F.C. nimiset seurat. Saksassa kun ollaan niin virallinen päätäntävalta on kuitenkin seuran jäsenillä. Epäilen kutenkin, että rahan ääni puhuu Jenassa.

DDR aikana seura voitti kolme kertaa Itä-Saksan mestaruuden ja neljä kertaa Itä-Saksan Cupin.

Seurahistorian suurin hetki osui vuoteen 1981, jolloin FC Carl Zeiss Jena pelasi cup voittajien cupin loppuottelussa Dinamo Tiflis:iä vastaan. Peli pelattiin Düsseldorfissa ja FC Carl Zeiss Jena hävisi sen 2:1. Uskomatonta, että Eurooppa-cupin loppuotteluun tuli silloin vain reilut 4000 katsojaa. Paljon on jalkapallo muuttunut tuosta ajasta.

Tunnetuimpia pelaajia ovat varmasti edesmennyt maalivahti Robert Enke (Borussia Mönchengladbach, Benfica, FC Barcelona, Hannover 96) ja SC Freiburgin maalitykki Nils Petersen.

Stadion an der Bremer Brücke

Osnabrückin stadionin nimi on suomeksi “Stadion Bremenin sillan varrella”, koska stadion sijaitsee aivan Bremenin menevän rautatiesillan varrella. Ensimmäinen peli pelattiin siellä vuonna 1931. Stadionille mahtui 50-luvulla jopa 35.000 katsojaa.

Stadionista kyllä huomaa, että se ei ole kaikilta osin ihan nykyaikainen. Stadion romantikolle ja old school jalkapallon ystävälle se on kuitenkin todella käymisen arvoinen paikka.

Tätä nykyä Bremer Brückelle mahtuu 16.667 katsojaa, josta 10.475 seisomaan. Tämä kauden katsojakeskiarvo on noin 10.200 katsojaa. Sateiseen Lauantai-iltapäivään oli saapunut vajaat 10.000.

Stadionin modernein osa on sen pääkatsomo eli Nordtribüne. Katsomo valmistui vuonna 2008 ja sinne mahtuu arviolta 3.000 katsojaa.

Osnabrückin fanimyymälänä toimi pieni pakettiauto, joka sijaitsi Vfl Osnabrückin seisomakatsomon Ostkurve – Itäpäädyssä. Tämäkin tietty kertoo siitä, että Stadionilla ei kenties ole kaikkein moderneimmat tilat.

Erittäin kulunut, mutta niin sympaattinen seisomakatsomo Ostkurve – Itäpääty. Jos matka käy Bremer Brückelle, niin ehdottomasti liput itäpäätyyn.

Itäpäädyn varsin karut saniteettitilat.

Itäpäädyn seisomakatsomon alaosassa oli myöskin hanaolutta tarjolla. Fan Clubin pojat tietkin parkkeerasivat itsensä hanan viereen. Eivätkä siitä sen koomin liikahtaneet. Erittäin hyvä ja erikoinen järjestely, jos sattuu oluesta tykkäämään. Tarjolla läheisen kaupungin Herfordin kuulua Herforder Pilsiä.

Vfl Osnabrückin fanilla on ystävyyssuhteet Djurgårdens IF Fotboll:in kanssa, sen näki myös stadionilla. Silmään pisti myös silmään kilpailu ja -vihasuhteet Derby vastustaja Preußen Münsteriin.

Peli oli kotijoukkueen osalta varsin jännittynyt. Lopulta liila-valkoiset saivat käännettyä pelin voittaen Jenan 3:1. Osnabrück on todella vahvassa kunnossa ja jos meno jatkuu saavat Osnabrückiläiset pian nauttia kakkostason jalkapallosta.

Vfl Bochum Finnland Fan Club jatkoi matkaa Bochumiin, jossa he keräsivät koko yön voimia kevätretken pääpeliin Arminia Bielefeld:iä vastaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s