Augsburg Arena

BB_blogibanneri_900x150px

Bayernin matkan ensimmäinen ottelupysähdys oli Augsburg. Augsburg sijaitsee noin 60 km Münchenistä länteen ja junalla tuohon matkaan meni noin puoli tuntia.

Yliopistokaupunki Augsburg on Bayerin osavaltion kolmanneksi suurin kaupunki vajaalla 300.000 asukkaalla. Augsburg on samalla yksi Saksan vanhimmista kaupungeista, joka tarkoittaa vanhojen talojen lisäksi vanhoja panimoita.

Paikallinen opas Jarkko oli järjestänyt meillä seisomapaikat Stadionlle ja tutustutti vuonna 1386 perustettuun panimo Riegelen. Paikka markkinoi itseään jopa panimomaailmana. Upealta alueelta löytyi ravintola, biergarten, myymälä ja panimo. Olimme heti kulttuurin parissa. Panimo on loistavassa paikassa juuri rautatieaseman läheisyydessä ja lähistöltä lähti myös raitiovaunut peliin.

Matkaolut, paras olut.

Augsburg Arena tai Schwabenstadion on nykyään nimeltään WWK-Arena ja sijaitsee Augsburgin etelässä, keskellä peltoja. Se valmistui vuonna 2009. Sinne pääsee parhaiten raitiovaunulla päärautatieasemalta „Fußball-Arena“ pysäkille. Areena vetää 30.660 katsojaa, josta 11.034  on seisomapaikkoja. On olemassa jopa suunnitelmia, että stadionia voidaan laajentaa 49.000 katsojaan. Tiedä sitten tapahtuuko tällainen laajennus koskaan. Perjantaina peli oli loppuunmyyty, no Borussia Dortmund kiinnostaa aina.

Stadionin kyljessä sijaitsee isohko fanimyymälä ja pubi. Pubi oli koristettu hienoilla seuramuistoilla. FC Augsburg:in seurahistoriaa juontaa vuoteen 1909. Silloin FC Augsburgin edeltäjä Fußball-Klub Alemania Augsburg perustettiin. Sitten meni noin 100 vuotta unholassa, kunnes Augsburg nousi Bundesliigan kauden 2010/11 pääteeksi.

Vuonna 2015 se pääsi jopa Eurooppa-liigan lohkovaiheen, kohdaten Athletic Bilbao:n, FK Partizan:in ja AZ Alkmaar:in. Augsburg taisteli itsensä jopa jatkoon, tippuen silloin Kloppin FC Liverpool:ille yhteismaalein 0:1. Seurahistorian kohokohta oli myös hyvin esillä pubissa.

Seuran kuuluisimmat valmentajat ovat Thomas Tuchel (Mainz, BVB ja PSG) und Armin Veh (1. FC Köln, VfB Stuttgart, Eintracht Frankfurt) ja kuuluisammat pelaajat Ulrich Biesinger, Karl-Heinz Riedle, Bernd Schuster ja Helmut Haller.

Oli hieno huomata, että Areenan olut oli pienpanimo Riegelen tuotantoa. Yleensä suuret panimot tuottavat Stadioneiden juotavat. Todella virkistävä poikkeus.

Areenaa edustaa koristaa Augsburgilisen Helmut Hallerin patsas, joka sijaitsee seisomakatsomoiden – Nordwand edustalla. Paikallisopas Jarkko oli myös järjestänyt meidät samaiselle seisomakatsomolle. Haller oli Augsburgin parhaita pelaajia 60 ja 70-luvulla. Patsas rahoitettiin kannattajien järjestämällä keräyksellä.

Helmut Haller

Yksi bundesliigan suomalaista, Fredrik Jensen pelaa Augsburg:issa. Fredrik siirtyi täksi kaudeksi Augsburgiin. Osittain loukkaantumisista juohtuen Fredrik on pelannut vasta neljässä Bundesliigan pelissä ja kahdessa cupin pelissä. Perjantaina Fredrik ei mahtunut kokoonpanoon.

BVB:n kannattajat olivat ostaneet koko vieraskiintiön täyteen, eli 3.000 kelta-mustaa vieraskannattajaa oli paikalla. Dortmundilaiset joutuivat karmeasti pettymään, kun Augsburgin Dong-won Ji teki kaksi maalia ja Augsburg otti tärkeät kolme pistettä.

Vaikka Bayerissa ei varsinaisesti karnevaalia vietetäkään, niin löytyi kuitenkin muutama iloinen sielu, joka oli pukeutunut asianmukaisesti.

Päivän liivit oli hivenen omituiset, kun siinä oli paljon vihollisjoukkueen  kangasmerkkejä.

FCA, FC Bayern ja 1860 München samoissa liiveissä? En ymmärrä.

Sen verran oli kovat juhlat kotikaupungin kannattajilla voiton jälkeen stadionilla, että myös me juututtiin sinne. Kuvia kun katsotaan niin tultiin siihen tulokseen, että oltiin illan viimeisiä lähtijöitä.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s