Kuusi pistettä

Lauantaina oli taas Fortuna Düsseldorfin kotiottelun vuoro. 1. Fußball-Club Nürnberg saapui Düsseldorfiin. Syyskaudella Nürnberg otti selvän 3:0 voiton Fortunaa vastaan, mikä onkin Nürnbergin viimeisin voitto Bundesliigassa. Tästä pelistä alkoi Nürnbergin alamäki ja se oli ennen peliä sarjan viimeisenä.

Vaikka Nürnbergillä ei nyt menekään niin kovin hyvin, sillä on kuitenkin suuri menneisyys. Menestys sijoittuu tosin pääosin ennen Bundesliigan alkua, eli ennen vuotta 1963. 1.FC Nürnberg on kaikkien aikojen mestaruus tilastossa kakkosena, yhdeksällä mestaruudella. FC Bayern München on luonnollisesti tilaston ykkösenä 28 mestaruudella.

Nürnberg nousi Fortunan tapaan viime kauden pääteeksi Bundesliigaan, joten molempien joukkueiden tavoite on luonnollisesti sarjassa säilyminen. Jälleen näitä tärkeitä kuuden pisteen pelejä. Lehdet kirjoittivat; “jos Fortuna Düsseldorf ottaa pisteet tästä pelistä, sen paikka ensikaudella Bundesliigassa alkaa olla aikalailla varmaa.”

Nürnberg otti myöskin viimeisiä aseita käyttöön taistelussa putoamista vastaan. Se erotti juuri urheilutoimen johtajansa Andreas Bornemann:in ja valmentajansa Michael Köllner:in. Väliaikaisen valmentajansa Boris Schommers:in johdolla se otti juuri pisteen BVB:ltä. Tämä peli oli siis toinen peli uuden valmentajan johdolla.

Sarja jumbolla on maalinteko yskinyt pahasti. Tällä kaudella 1.FC Nürnberg:in sisäistä maalipörssiä johtavat ruotsalaishyökkääjät Mikael Ishak ja  Hanno Behrens. Molemmat herrat ovat tehneet kolme maalia. Viime kaudella Mikael teki 13 maalia ja Hanno 15 maalia.

Fortunassa pelaava viime kauden kakkosen maalikuningas Marvin Ducksch on tehnyt vasta yhden maalin.

Kakkonen ja ykkönen ovat vaan eri sarjoja. Miten kävisi Pukilla Valioliigassa?

Ennen peliä kannattaa katsastaa Düsseldorfin Ultrien pitämää kojua, josta voi ostaa T-paitoja, huiveja ja tarroja. Tiskit sijaitsevat katsomon 42 takana.

Katsoin pelin tällä kertaa omasta katsomosta “Block42”, paikka jonne minulla on myös kausikorttipaikka. Tähän katsomoon saa muuten myös lippuja vapaasta lipunmyynnistä. Tietysti pitää olla ajoissa liikkeellä.

FC Nürnbergillä on hienot ja aktiiviset kannattajat. Lauantaina reilun 400 km matkaan Düsseldofiin teki noin 3000 kannattajaa. Ensi viikonloppuna pääsen itse ensimmäistä kertaa Nürnbergin Max Morlock Stadionille, kun kierretään Bayeria jalkapallon merkeissä.

Ennen peliä Fortunan ultrat olivat järjestäneen koreografian “Wir sind unsterblich wie unser glaube” – Me olemme kuolemattomia niin kuin meidän uskomme.

Fortuna Düsseldorf oli voittanut kuudesta viimeisestä kotiottelusta neljä peliä. Se ja pelin tärkeys oli houkutellut 41.816 katsojaa paikalle.

img_3247-1
Bukkake Crew Düsseldorf. Wenn wir kommen dann zusammen – kun tulemme tulemme yhdessä.

Peli päättyi lopulta 2:1 Fortunan voittoon. Fortuna pelasi 88 minuuttia miesylivoimalla. Ensimmäisen puoliajan jälkeen peli oli vielä 0:1 Nürnbergille. Fortuna tarjosi täydellisen jännitysnäytelmän ja nousi maalin takaa voittoon. Tämä siivitti tunnelman huippuunsa! Seuraavalla videolla huudellaan voittomaalin tehneen Kaan Ayahanin nimeä.

… ja lopuksi laulettiin kaikki yhteen ääneen Fortuna Düsseldorf. Fortunan matkaa seuraavaksi Gelsenkircheniin. Saa nähdä jatkuuko hyvä vire siellä.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s