Citizens

Taas kerran Gelsenkirchen. Tämä Champions-liiga peli tuli lähinnä yllätyksenä itsellenikin. Pelihän oli ollut loppuunmyyty jo pitkään. Heräsi ajatus, että enkä joku haluaisi eroon omista lipuista. Sillä Schalke 04 on aikalailla kriisissä ja varmaan siksi muutama lippu oli tarjolla.

Katsokaa aina ensin Schalken lippukaupasta, ennen kuin alatte pulittamaan kovaa ylihintaa mustaan pörssiin tai muihin lipunmyyntipalveluihin.

Kaksi päivää ennen peliä tarjolla oli vielä yksi lippu Nordkurveen 19€ hintaan. Uskomattoman halpa hinta tällaiseen peliin. Itse päädyttiin kaverin kanssa yläkatsomoon, koska ei saatu kahta paikkaa Nordkurveen.

Tulimme paikalle vähän turhankin aikaisin, joten käytiin katsomassa Schalken toimistoja ja harjoituskenttiä. Silmään pisti aidattu parkkipaikka. Autojen kalleudesta päätelleen veikkaan, että kyse oli pelaajien autoista. Tuskin kukaan normi toimistoduunari ostaa itselleen Lamborghiniin tai jättimäistä AMG Mersun. Oltiin kuin autonäyttelyssä.

Nuorten miesten kulupeli – Lamborghi

Toimiston vieressä harjoituskentällä myös harjoiteltiin. Sillä Champions-liiga kokoonpanosta tippuneet Bundesliiga pelaajat harjoittelivat seuraavia koitoksia varten.

Olihan tämä erityinen ilta. Itse nyt en ole tallaisten teennäisten rahaseurojen suuri kannattaja, mutta onhan kentällä ihan järjetön määrä taitoa. Kiva sitä oli katsella. Viikolla ilmoitettiin että City Football Group laajentaa Kiinaan. Kertauksen vuoksi City Football Group hallinnoi nyt seitsemää seuraa: Girona (La Liiga), Manchester City (Englanti), Melbourne City (Australia), New York City FC (USA), Sichuan Jiuniu F.C. (Kiina), C.A. Torque (Uruguay) ja Yokohama F. Marinos (Japani).

Manchester Cityn joukkue on maailman toiseksi arvokkain heti FC Barcelonan jälkeen.  Manchester City joukkueen arvo on käsittämättömät 1,13 miljardia €. Vertailuksi illan isäntä FC Schalke 04, jonka arvo on 255 milj. € ja on sijalla 34.

Ennen peliä muistutettiin vielä, että Champions-liigan pudotuspeleihin oli tullut VAR. Säännöt kerrattiin ennen peliä. VAR puuttuu peliin rankkaritilanteissa, punaisissa korteissa ja varmistaakseen että pallo on käynyt maalissa. Omasta mielestä hieno homma, että on selkät säännöt.

Bundesliigassa ei koskaan tiedä milloin se puuttuu peliin ja koska ei. Säännöt ovat vähintäänkin sekavat, kun puututaan pienempiin rikkeisiin ja paitsioihin.

Pelin myötä myös kaksi Schalken kasvattia palasi kotiin. Nimittäin Leroy Sané ja Ilkay Gündogan ovat entisiä Schalken pelaajia. Ilkay toisin pelasi siellä vain aivan juniorina ennen Borussia Dortmundin aikoja. Ilkay pelasi avauksessa ja Leroy tuli vaihdossa sisään tehden 2:2 tasoituksen. Leroy kunnioitti kasvattiseuraa, eikä tuulettanut maalia.

Leroyn isä Souleyman Sané pelaa muuten Schalken ikämiehissä

Champions-League hymnin aikaa

Meidän liput olikin sitten Manchester Cityn kannattajien vieressä ja heitä oli saapunut paikalle noin 3000. Meidän ja Manchester Cityn kannattajien välissä oli ainoastaan yksi turvamies. Ultria ei näkynyt, eikä kannattajat olleet niin järjestäytyneitä kun Saksassa tai muualla Euroopassa. Kaiteilla roikkui yksittäisiä Englannin lippuja ja kannustettiin vain siinä vaiheessa kun johdettiin. Tappioasemassa katsomo oli aika lailla hiljaa.

Yllättävintä oli että Britit halusivat pääosin vain haastaa riitaa. Olisi luullut, että he olisivat olleet iloisia kun voittivat pelin hienosti 2:3. Minä istuin heidän “vieressä” ja sain kuulla uhkauksia, kuten “I’m coming to get you”, “I’m coming after you” & “Come to fucking Manchester…”. Samalla näytettiin kurkunleikkaajamerkkiä. Hyvää kotimatkaa vaan Englannin veljille, ensi kerralla ostan liput muualta kuin heidän vierestä.

Vihaiset miehet Englannista.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s