Mersumiehet

Sunnuntai-ilta, pelipäivä ja tunnelma tiivistyi sarjan tyvessä, kun putoamis-kandidaatit Fortuna Düsseldorf ja VfB Stuttgart olivat vastakkain. Oli edessä todellinen  kuuden pisteen peli. Lehdistö kirjoitti, että kyseessä oli Fortunan ensimmäinen loppuottelu. Voi sitä varmasti sillä tavalla luonnehtia.

Sarjassa jos meinaa säilyä on pakko olla häviämättä näitä pelejä suoria kilpailijoita vastaan. Tällä kaudella putoamiskampailussa vahvasti mukana ovat Fortunan lisäksi Hannover 96, 1. FC Nürnberg, VfB Stuttgart ja FC Augsburg. 

Fortuna Fanclub Finnland oli hankkinut myös uuden lipun. Lippu kuulemma näkyi myös TV:ssä. Yksinkertainen on kaunista ja se erottuu varmasti paremmin. Fortuna logo koristamassa Suomen lippua, upea kombinaatio.

Kasvattaja VfB Stuttgart

Itse asiassa on vähän yllättävää, että VfB Stuttgart on näin huonossa jamassa. Tähtäimessä oli varmasti muut sijat. Pitää muistaa, että Stuttgart vetää yleisöä keskimäärin yli 55.000 katsojaa ja Mercedes sponsoroi seuraa tuntuvasti.

Tämän hetken arvokkain ja nimekkäin pelaaja on ranskalainen maailmanmestari Benjamin Pavard. Hänet on tosin myyty Bayern Müncheniin 35 milj. € hintaan. Siirto tapahtuu tämän kauden jälkeen.

Viime kausi oli Stuttgart ensimmäinen Bundesliiga nousun jälkeen ja nyt se halusi ottaa seuravan askeleen. Seura osti uusia pelaajia peräti 47 milj. € edestä. Tämä on muuten kolmanneksi eniten koko Bundesliigassa, vain BVB:n ja RB Leipzig käyttivät enemmän rahaa hankintoihin. Todella tuntuva satsaus tähän kauteen.

Talvitauolla kokopanoa vahvistettiin vielä 18-vuotiaalla Ozan Kabak:illa joka tuli Galatasaray:sta 11 milj. € hintaan. Lisäksi lainattiin Steven Zuber (TSG Hoffenheim) ja Alexander Esswein (Hertha BSC). Kaikki kolme oli kokoonpanossa sunnuntaina, mutta eivät onnistuneet vielä kääntämään peliä.

Kausi alkoi huonosti ja on jatkunut vielä huonommin sen jälkeen, kun Markus Weinzierl otti ohjat kesken kauden. Menossa on Stuttgartin kautta aikain huonoin Bundesliiga kausi ja Weinzierl on kautta aikain huonoin valmentaja pisteillä mitattuna.

Tästä kohtaamisesta teki mielenkiintoisen se, että Fortunan avauksessa oli peräti viisi VfB Stuttgart taustaista pelaajaa.

Seuraavat puolustajat lähetettiin Stuttgartista täksi kaudeksi tarpeettomana Düsseldorfiin: Marcin Kaminski (lainalla), Matthias Zimmermann (ilmainen siirto) ja Jean Zimmer – (siirtomaksu 900.000 €).

Itse pelissä juuri omat koirat olivat suuressa roolissa, kun Fortuna voitti ylivoimaisesti Stuttgartin. 1:0 maalin teki Stuttgartissa syntynyt ja sen junioreissa pelannut Kenan Karaman. Kapteeni Oliver Finkin 2:0 maalin syötti Stuttgartista hankittu Jean Zimmer ja Benito Ramanin 3:0 maalin syötti Stuttgartin junioriakatemiassa koulutettu Kevin Stöger.

Tästä voisi päätellä, että Stuttgartista löytyy talenttia ja hyvä akatemia. Sitä ei vaan osata käyttää omaan seuraan tarpeita varten. Muita tunnettuja kasvatteja ovat Joshua Kimmich ja Timo Werner.

Pelin ollessa 3:0 tuli Stuttgartin päätyyn banneri “Taistelkaa Stuttgart, Dietrich ulos!”. Tällä haluttiin indikoida, että tyytyväisyys presidenttiä ja seurajohtoa kohtaan on lopussa. Vierasyleisöä oli muuten kunnioitettavasti, varmasti 5000 – 6000. Tämä on upea määrä sunnuntai-illan peliksi.

Kaiken kaikkiaan paikalla oli 40.221 katsojaa, joka mukailee suurin piirteiden kauden Fortunan keskiarvoa.

Stuttgart peli oli Fortuna valmentajalla Friedhelm Funkel:in 800 Bundesliiga peli, jos mukaan lasketaan pelattuja tai valmennettuja pelejä. Edellä kaikkien aikojen tilastossa on vielä Felix Magath (801 peleiä), Jupp Heynckes (1038) ja Otto Rehhagel (1037).

Tappion jälkeen alkoivat huhut pyörimään, että Magath tulee pelastamaan Stuttgartin. Nopeista liikkeistä tunnettu Stuttgart antoi Weinzierl:in kuitenkin vielä jatkaa ainakin seuraavaan, eli RB Leipzig peliin.

Fiilikset olivat pelin jälkeen mitä parhaimmat. Olin niin tärinöissäni, että en meinannut saada unta. Seuraavaksi Fortuna matkaa derbyn merkeissä Leverkuseniin. Parasta tietty, että minulla on lippu kyseiseen peliin. Palataan viimeistään silloin!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s