PEC Zwolle

Oli taas aika vierailla Bayer Leverkusenin harjoituskeskuksessa. Tällä kertaa siellä pelattiin Bundesliigaan valmistavia harjoituspelejä Leverkusenin pienellä stadionilla – Ulrich-Haberland-Stadion:lla. Stadion on nimetty 50-luvulla Bayer:illa vaikuttaneen kemisti-toimitusjohtajan mukaan. Harjoitusstadion tunnettiin ennen BayArenan aikoja pienenä Haberland Stadionina – Kleines Haberland-Stadion.

Uuden nimen stadion sai, kun BayArena valmistui vuonna 1998 ja BayArenan vanha nimi laitettiin kiertoon. Pienestä stadionista tulikin sitten Ulrich-Haberland-Stadion. Pientä stadionia käyttävät tänäpäivänä: Leverkusenin U19 juniorit, Leverkusenin kakkosjoukkue ja naisten Bundesliiga joukkue. Stadionille mahtuu 3.200 katsojaa, josta istumapaikkoja on ehkä tuollaiset 500.

Ulrich-Haberland-Stadion sijaitsee ihan BayArenan naapurissa. Se tarkoittaa, että osa BayArenan palveluista on käytössä harjoituspeleissä.

Leverkusen pelasi alkuviikosta jo harjoituspelin Alankomaiden Erste Divisien FC Twente Enschede vastaan ja voitti sen selvästi 4:0. Ottelu pelattiin yleisöltä piilossa. Lehdistö kirjoitti, että päävalmentaja Peter Bosz joukkue prässäsi erittäin korkealta. Eli oli selvä muutos edelliseen valmentajan peluutukseen.

Bayer Leverkusen pelasi perjantaina kaksi harjoituspeliä peräkkäin. Ensin vastassa Alankomaiden erediviesien PEC Zwolle ja heti perään kolmos Bundesliigan Preussen Münster. Ensimmäinen peli PEC Zwollea vastaan oli avoin yleisölle. Suurin syy miksi halusin päästä paikalle oli huuhkaja toppari Thomas Lam:in näkeminen. Thomas Lam siirtyi täksi kaudeksi takasin Zwolleen pelattuaan viime kaudella FC Twente Enschede:ssä.

Harjoituspelin aikana pääsi myös käyttämään BayArenan fanimyymälää.

Makkarat paistuivat ja olut virtasi kuin normaalissa Bundesliiga pelisää. Toisin hieman pienemässä mittakaavassa.

Puoliajalla huomasin mielenkiintoisen maalauksen BayArenana seinällä. Siinä käytiin läpi Bayer Leverkusenin logoja vuodesta 1904 tähän päivään. Tuosta voisi päätellä, että kemiantehdas Bayer tuli mukaan seuran toimintaan vuonna 1948.

Enkä tunnetuin Zwollelainen on sen päävalmentaja Jaap Stam. Stam aloitti myös pelaajauran juuri Zwollesta. Seurailin Stammin toimintaa ensimmäisellä puoliajalla, kaverilla on kyllä jylhää näköä ja saamarin vaikuttava & karismaattinen ääni. Luulisi Stamilla olevan hyviä topparineuvoja Thomas Lamille.

Thomas ei ole suinkaan ainut Zwollessa pelannut suomalainen, sillä Niklas Moisander löi juuri Zwollessa läpi. Lisäksi Jussi Nuorela, Marco Parnela ja Paulus Roiha ovat pelanneet siellä aikanaan.

Jaap Stam antaa ohjeita Thomas Lamille.

Kentällä nähtiin varmasti Leverkusenin kovin miehistö ja vaihtoja ei käytetty. Voisin veikata, että tässä on suurin piirtein se kokonpano, joka pelaa ensi viikonloppuna Bundesliigaa. Peli oli aika yksipuolinen ja täysin Leverkusenin hallintaa. Leon Baily teki kaksi maalia ja saa nähdä tarkoittaako se hyvää Bundesliigan kevätkautta Bailylle. Leverkuseen voittikin selvästi 3:1 ja peliä oli saapunut katsomaan 470 katsojaa.

Leverkusenilla riitti myös leveyttä seuraavaan peliin Preussen Münsteriä vastaan, kun se peluutti siinä puhdasta kakkosjengiä. Joel Pohjanpalo ei ollut kentällä kummassakaan pelissä, eli sairasloma jatkuu edelleen.

Huukajat Hradecky ja Lam.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s