Uusi alku

Oli taas turhan pitkä aika siitä, kun viimeksi pääsin haistelemaan nurmikon hajua ja näkemän jalkapallon liikkuvan. Oma futistauko piti katkaista ja oli päästävä taas kentän äärelle. Hommaa vaikeutti se, että Saksassa on vielä talvitauko. Talvitauon pituus on vuosien varrella pienentynyt jatkuvasti. Nykyään se on vajaa kuukausi. 80-luvulla tauko oli vielä todella pitkä, noin kaksi kuukautta.

Saksassa ei tosiaan tällä hetkellä jalkapallossa paljoa tapahdu, kun melkein kaikki seurat viettävät harjoitusleirejä ulkomailla. Bayern München Qatarissa, Eintracht Frankfurt Floridassa, Werder Bremen Etelä-Afrikassa ja 11 muuta seuraa Espanjassa ja Portugalissa. RB Leipzig, 1899 HoffenheimHertha BSC Berlin ja Bayer 04 Leverkusen vievät leirit läpi kotona Saksassa. Eli tästä johtuen, minulla oli mahdollista päästä seuraamaan naapurikaupungin seuran harjoituksia.

Bayerin tapauksessa Saksaan jäämiseen syynä oli varmasti myös uusi valmentaja. Valmentajan on varmasti helpompi tutustua koko Bayerin toimitaan ensin kotosalla. Bayer Leverkusen päätti vuoden 2018 kahdella voitolla (Schalke 04 ja Hertha BSC Berlin). Tämä ei auttanut päävalmentajaa ja viimeisen pelin jälkeen Heiko Herrlich sai kenkää.

Tilalle nimettiin Alankomaiden Peter Bosz. Bosz muistetaan Saksassa viime kaudelta varsin lyhyestä BVB visiitissä ja tästä kysyttiin myös lehdistötilaisuudessa. Peterin suurin menestys oli varmasti Ajax Amsterdamin vieminen Eurooppa-liigan finaaliin. Kävi myös ilmi, että Leverkusen halusi Peterin jo 1,5 vuotta sitten.

Lehdistötilaisuuden jälkeen Lukas ja muut Leverkusen pelaajat aloittivat avoimilla harjoituksilla. Tästä johtuen päätin lähteä seuraamaan niitä, matkaa kun autolla ei ole kuin 20 minuuttia. Samalla toivoin, että suomalaisia olisi harjoituskentällä vaihteeksi kaksi kappaleetta.

Oli kiva huomata, että Lukas muisti minut vielä viime kerrasta ja hän kävi paiskaamassa vielä kättä toivottaen hyvää uutta vuotta. Sen verran ehdin kysyä, että treenaako Joel tänään? Johon hän totesi, että ei ainakaan ulkona. Harmi, sillä olisi varmaan ollut hyvä päästä heti mukaan uuden valmentajan alaisuudessa. Luke sanoi myös, että hänellä olisi muutama uusi matkailuvinkki blogiin.

Lukas ja nuori Fani.

Porukkaa harjoituskeskuksen laidalla oli ehkä noin 200. Harjoitukset lähetettiin suorana B04-TV:ssä ja paikalla oli myös Sky Sport News. Mediaa tietysti kiinnosti uusi valmentaja ja kevätkauden avaus. Seurailin huvikseni, mitä toimittajat puhuivat. Mielestäni toimittajat keksivät juttuja omasta päästään ihan miten sattuu.

Esimerkiksi kun Bosz hölkkäili kentällä sanottiin, että hän on niin hyväkuntoinen ja dynaaminen, vaikka onkin jo 55-vuotias.

Kun hän vastaavasti pystytti muutaman muovisen harjoitustolpan, niin valmentaja oli erittäin aktiivinen ja osallistuva.

Kuulin myös kuinka he kertoivat, että Bosz vapautti heti joukkueen tunnelmaa heittämällä kivaa juttua pelaajille harjoitusten lomassa. Miten ihmeessä toimittaja voi nähdä ja kuulla mitä 50 – 100 metrin päässä tapahtuu ja ymmärtää mitä valmentaja siellä puhui.

Kuvausten loppuessa kävin kysymässä Skyn toimittajalta tietävätkö he Pohjanpalon tilanteesta. Toimittaja ei edes tiennyt oliko Joel kentällä vai ei. Hän nauroikin minun kysymykselle ja totesi: “Ei me oikeasti tiedetä mitään”. Taisi olla totuuden siemen mukana tuossa vastauksessa.

Alkulämmöt
Treenin loppun pelinomaista harjoittelua.

Sen verran kova sirkus pyöri Lukaksen ympärillä treenien jälkeen, että hänen uudet vinkit jäivät ensi kertaan. Lisäksi myös 1,5 tunnin treenit näyttivät sen verran kovatempoisilta, että myös Itse maalivahti näytti jo väsyneeltä. Tietysti voi myös olla että suomiloman, joulukinkun ja joulujuomien trio vielä väsytti.

Luke ja vähän iäkkäämpi fani.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s