Vuosi paketissa…

Vuosi lähenee loppuaan ja niin myös minun futisvuosi. Yhteenvedon vuoksi, olen käynyt katsomassa vuonna 2018 72 ottelua 14:s eri maassa. Matkanvarrella tuli vastaan 35 uutta kenttää. Luonnollisesti minun seuratuin seura oli oman kaupungin Fortuna Düsseldorf. Vuoteen mahtui pelejä Thaimassa, Malesiassa, Vietnamissa, Brasiliassa, Saudi-Arabiassa ja Singaporessa, joten pääsin aika eksoottisin ja erikoisin paikkoihin.

Noista mieleenpainuvimmat olivat ehkä Thaimaan iloinen olut- ja grillausmeininki (Port Football Club) ja Brasiliassa melkein pelottava Ultra kulttuuri (Palmeiras).

Kruunu vuodelle 2018

Minun kauden viimeinen peli oli Borussia Dortmund:in ja Fortuna Düsseldorf:in kohtaaminen. Pelistä on puhuttu jo viikkoja. Sarjajohtaja ja koko Saksan jalkapallon lippulaiva Borussia Dortmund, kun saapuu kaupunkiin niin se on aina iso tapahtuma. Peli myytiin erittäin nopeasti loppuun ja aika moni kyseli, että voisinko hoitaa lippuja. Jäsen sai ostaa neljä lippua, joten sen verran ostin ylimääräisiä kavereille. Täynnä areena on ollut tällä kaudella vain pelissä Schalke 04 vastaan. Tällä kertaa lippuja myytiin 52 000 katsojalle.

Autoilija saavat stadioniin uuden näkövinkkelin. Tällöin nimittäin saavutaan pohjoispuolelta Areenalle. Tämä vinkki ei nyt varmasti hirveästi kiinnosta, kun 99% blogin lukioista juo olutta ja päätyy pelin jälkeen Düsseldorfin vanhaan kaupunkiin. Sille 1% tämä on yksi harvoista areena parkkipaikosta jotka toimii, molempiin suuntiin.

Viime viikkoina Fortunan kannattajia on erityisesti ärsyttänyt Areena sponsorin (Merkur) toiminta. Merkurin keulakuvan Lukas Podolski:n julisteita on nyt ympäri areenaa. Lukas on ennen kaikkea FC Kölnin kasvatti ja kannattaja. Tämä on vähintäänkin isku vyön alle ja kannattajat on pyytäneet poistamaan julisteet laihoin tuloksin.

Lukas vieraalla maalla

Dortmund on varmasti Saksan kuumin joukkue ja sen jokaista asekelta seurataan. Jännittäviä pelaajia kyllä riittää, vaikka kahteen kenttään. Kolme kuuminta ovat varmasti Jadon Sancho (5 maalia ja 9 syöttöä), Marco Reus (10 maalia) ja Paco Alcácer (12 maalia).  Jadon:ia ja Pacoa säästeltiin Fortunaa vastaan ja he pääsivät vasta toisella puoliajalla sisään. He olivatkin järjestelmässä BVB:n 2:1 kavennusmaalia. Paco teki samalla uuden Bundesliiga maaliennätyksen vaihdosta tulleena pelaajana. Ennätys on nyt 10 maalia vaihdosta.

Viime viikoina mediassa kehuttiin juuri BVB:n scouting osastoa, joka on onnistunut tekemään nopean sukupolvenvaihdoksen Dortmundissa. Tuskin kukaan uskoi, että BVB on tässä vaiheessa kautta sarjakärjessä.

Pelaajahankinnan ehdoton tähti on tietysti Jadon Sancho, joka siirtyi viime kaudella Manchester City:stä 7,84 milj.€ hinnalla Dortmundiin. Ajatella että Jadon markkina-arvo on nyt jo 70 milj. €:n.

Dortmundista oli tullut reilusti kannattajia Düsseldorfiin. Varmasti reilut 10 000 kelta-mustaa oli paikalla. Alkuun BVB:n ultrat laittoi komeat pyrot palamaan. Mietin tuossa, että miksi aina kuulutetaan, että pyron poltto on kielletty ja lopettakaa se? Koskaan se ohje ei ole mennyt perille, joten eikö voisi lopettaa kuuluttaminen.

Fortunalla pelaa yksi BVB:n kasvatti, eli Marvin Ducksch. Ducksch voitti viime kaudella kakkosen maalikuninkuuden Holstein Kielin riveissä ja Marvin:in suhteen oli suuret odotukset, sillä hän oli Fortuna kallein hankinta. Maaleja ei vaan ole tullut ja viime pelit on mennyt penkillä. Näin myös Dortmundia vastaan.

Upeat soihdut!

Fortunan johtomaalin jälkeen kelta-musta nurkkaus oli ihmeen hiljaa. Vaatii enemmän luonnetta kannattaa omaa joukkuetta, kun se on tappiolla. Voi tulla Fortunalta kysymään mieltä tuntuu kannattaa kun menee huonommin.

Itse toivoin, että BVB:n fokus suuntautui hieman Champions-Liiga arvontaan. Siellähän BVB saa vastaansa Tottenham Hotspursin.

Fortuna pelasi tiiviisti, taisteli ja kyttäsi vastahyökkäyksiä. Kuin ihmeen kautta taktiikka myös onnistui. Fortuna teki varmasti kierroksen suurimmat yllätyksen voittamalla 2:1. Maalit teki FC Watford laina Dodi Lukebakio ja laitalinkki Jean Zimmer. Kyllähän se niin oli että tämä peli kruunasi minun varsin aktiivisen futisvuoden.

Lopuksi laitettiin vielä jalalla koreaksi ja laulatettiin että “Fortuna on maailman makein seura…”.

Peliä seuraavina päivinä lehdistö puhuu edelleen BVB:stä, mutta ainakin muutaman päivän ajan myös Fortunasta. Tallaista julkisuutta on harvoin Fortunalle tarjolla.

Vuosi on minun osalta paketissa, viimeinen Fortunan peli vieraissa Hannoveria vastaa tulee katsottua TV:stä. Lopetan tämän vuoden bloggaukset upeisiin Fortuna liiveihin. Olisi mielenkiintoista tietää miksi liiveissä on Hansa Rostockin ja Borussia Mönchengladbachin kangasmerkit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s