Tennislukemia

Vfl Bochum Finnland Fan Club oli hakenut kuntoa jo pari päivää syysreissun kohokohtaa varten. Sanomattakin oli selvää, että kyseessä oli Vfl Bochumin peli ja kohteena tietysti Bochumin Vonovia Ruhrstadion. Seuran fanittaminen otti tälle kaudelle uuden ulottuvuuden, kun ensimmäiset yhdistyksen jäsenet ostivat jo Vfl Bochumin kausikorit.

Mikään ei ole sen ihanampaa kuin valua Bochumin asemalta Castroper Straßessa pitkin stadionille. Matkalla voi pysähtyä aistimaan nousevaa fiilistä, sillä sitä todellakin riittää. Ihmiset tapaavat toisiaan kadun varrella sijaitsevilla makkara- ja kaljakojuilla. Siitä sitten hiljalleen valutaan muiden mukana sisään stadionille.

Stadion alkaa itseasiassa olemaan hivenen vanhahtava (rakennettu vuonna 1976), mutta siitä löytyy lutuuria sitäkin enemmän. Aikanaan myös huuhkajat kävivät testaamassa Ruhrstadionin tunnelman. Vuosi oli 1981, RummeniggeBreitner ja kumppanit pieksivät Suomen silloin peräti 7:1.

Pelissä oli silloin täysi tupa, eli 42.000 katsojaa ja kuten kuvasta näkyy katsojat oli melkein päästetty kentälle. Suomen ainoan maalin teki silloin Kopareiden ja KuPS:in oma poika Hannu Turunen. Tänä päivänä Stadion vetää hivenen vähemmän eli 27.599 katojaa.

Päivän liivitkin löytyivät yllättävän helposti. Se sai taas minut ihmettelemään mistä tämä Vfl Bochum – Bayerm München ystävyys on oikein peräisin? Kuuleman mukaan vuonna 1973 Bochumilainen Fan Club „Bochumer Jungen“ (Bochumin Pojat) pelasti Müncheniläisten faniporukan joltain kahakalta. Tämä välikohtaus sovittiin sitten paikallisessa baarissa ja siitä lähtien Fanit ovat pitäneet yhtä. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Ystävyyteen törmää siellä täällä, tarroissa ja kaulaliinoissa. Siitä ystävyydestä on myös kangasmerkki tämän vanhan herran liiveissä.

Vfl Bochum kausi kakkos Bundesliigassa on alkanut paremmin, kuin pitkään aikaan. Syynä varmaan, että työrauha on palanut Bochumiin. Kokoonpano pysyi varsin hyvin kasassa viime kaudesta. Sitä vahvistettiin harkitusti. Hannover 96:sta saapui Sebastian Maier, pääosin paikkaamaan Fortuna Düsseldorfiin siirtynyttä Kevin Stögeriä. Syyskuun alussa saapui vielä varsin nimekäs vahvistus Brittein saarilta. 79 maaottelua Korealle pelannut Chung Yong Lee (Crystal Palace, Bolton Wanderers). Yong Lee siirtyi 1+1 sopimuksella Castroper Straßelle.

Iltapäivän vastustaja oli FC Ingolstadt. Ingolstadt kuuluu samaan sarjaan, kuin Vfl Wolfsburg (VW), RB Leibzig (Red Bull) ja Bayer Leverkusen (Bayer), eli ovat tehtaan joukkueita. FC Ingolstadt perustettiin vuonna 2004 ja se sai oman 15.000 hengen Stadionin eli Audi-Sportparkin vuonna 2009. Stadionin omistaa tietty Audi. Audi on myös 20% omistuksella määräämässä toimintaa. Tämä vajaa 15 vuotta vanha seura on noussut vitosesta (Oberliga), jopa Bundesliigaan (vuodet 2014 – 2016) asti. Nyt alkaa toinen peräkkäinen kausi kakkosessa.

Ei ollut paljoa yleisöä Ingolstadista paikalla, ehkä 20 – 30. Mielestäni tällainen kannattaminen on häpeäksi jalkapallolle. Eikä Saksan jalkapallo tarvitse teennäisiä seuroja. Suomestakin oli enemmän yleisöä kuin Bayerista.

Kakkosen olosuhteisiin nähden Ingolstadt käytti ihmeen paljon rahaa uusiin pelaajiin. Kaksi kalleinta hankintaa olivat Lucas Galvão Rapid Wien – 2.4 milj. € ja Thorsten RöcherSturm Graz – 1.25 milj.€. Ei auttanut Audin raha ja kalliit hankinnat. Vfl Bochum oli aivan käsittämättömässä kunnossa. Bochum murskasi Audi-miehet kuusi nolla (6:0), en ole tällaista näytöstä nähnyt pitkään aikaan. Vfl Bochum jatkaa vahvassa vireessä ja on nyt sarjassa toisena, takana jopa suuret suosikit HSV ja 1. FC Köln.

VfL Bochum Finnland Fan Clubin reissu on taas taputeltu, paikat vaihtuivat reissussa tiuhaan tahtiin: Dortmund, Düsseldorf, Bochum ja Münster. Tervetuloa uudestaan (myös Düsseldorfiin)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s