Fortuna testaa

Kauden alusta Fortuna Düsseldorf vietti ensimmäisen viikon harjoitusleirillä. Siellä pelattiin myös pari peliä seiska sarjalaisia vastaan. Siinä tuli odotetusti reiluja voittoja, 1:9 (Sportfreunde Eisbachtal) ja 0:10 (VfB Wissen).

Leiriltä paluun jälkeen oli mahdollisuus nähdä Fortuna Düsseldorf myös lähiseudulla livenä. Viereisen pikkukaupungin Meerbuschin ylpeys TSV Meerbusch kutsui perinteiselle vierailulle. TSV Meerbusch nousi täksi kaudeksi Oberligan (viitos taso), joten vastus oli hivenen kovempi.

Pelipaikkana oli Meerbuschin Stadion am Eisenbrand. Taas kerran uusi stadion minulle ja stadion jossa on kapasiteetiä yli 5000:lle hengelle. Aina näitä vaan löytyy täältä. Yleisöennätys oli peräti 10.000 katsojaa kun Ajax Amsterdam kävi tällä pelaamassa 70-luvulla. Eiliseen peliin saapui mukavat 3000 katsojaa.

Tässä on hyvä mahdollisuus esitellä Fortuna Düsseldorfin uudet pelaajat. On tullut selväksi että Fortunalla ei ole paljoa rahaa käytössä. Suurin osa pelaajista on tullut Fortunaan vapailla papereilla. Eilen kaikki pääsivät pelaamaan kun koko miehistö vaihdettiin puoliajalla.

Suurimmaksi osaksi uudet pelaajat ovat tulleet seuraan vapaailla paperilla. Kuten Kenan Karaman (Hannover 96), Diego Contento (FC Girondins Bordeaux) joka on aikoinaan pelanut myös Bayern Münchenissä, Alfredo Morales (FC Ingolstadt), Kevin Stöger (VfL Bochum).

Muista hankinnoista poiketeen Marvin Ducksch (Holstein Kiel) ostettiin 2.1 milj.€:lla. Marvin voitti viime kaudella kakkos Bundesligan maalikuninkuuden, joten on odotuksia että hän onnistuisi myös Bundesligassa. Eilen pääsin Marvinin kanssa kuviin kaljakatoksessa.

Viime kauden paras maalintekijä Rouwen Hennings jatkaa myös tällä kaudella Fortunassa. Mielenkiintoista nähdä miten Rouwen pärjää Bundesligassa. Eilen Rouwen teki pari maalia.

Lisäksi Eintracht Frankfurtista on tullut vuokralle Aymen Barkok. Häneen Fortunalla on myös osto-optio.

Fortunan isoimmat menetykset on ovat Japanin maajoukueessa MM-kisoja pelaneet  Takashi Usami joka palaa vuokralta FC Augsburgiin ja Genki Haraguchi joka siirtyy Hannover 96:een. Lisäksi  Florian Neuhaus palasi vuokralta Borussia M’gladbachiin.

Peli päättyi odotetusti lopulta 0:9 Fortunan voittoon, eihän mitään muuta voinut odottaakaan. Seuraava vastus on sitten Regionalligasta (nelos taso) jo ensi viikolla. Mennän siis peli pelitä Bundesliigaa kohti. Innolla odotan miten Fortuna pärjää, kun pelaavat oman tasoista joukuetta vastaan.

Tälläisissä harjoitusotteluissa Fortunalle pääasia on varmaan yhdessäolo ja yhteisöllisyys. Urheilullisesti tämä vastus ei varmaan palvele ensi Bundeliiga kautta. Omalla kannatus alueella pitää pelata omille ja tulla lähelle.

Saksalaisen tapaan pöydät oli laitettu koreaksi, eli makkaraa ja virvokkeita riitti joka makuun. Nestehukka ei pääsyt yllättämään helteellä.

Itselleni kohokohta oli päästä nostamaan kakkosen Bundesligan voitto-lautasta. Ihmeen painava kapistus.

One thought on “Fortuna testaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s