Lippujen Mestari!

Katselin tässä yhtenä päivänä ohjelmaa Jalkapallohullusta kaverista, joka koristelee oman kotikadun jalkapallon MM-kisojen ajaksi Saksan ja muiden osallistujamaiden lipuilla. Koska olen osittain yhtä fiksu, kävin ottamassa selvää kadusta.

Essenissä Rullichstraßesella (noin 30km Düsseldorfista) asuu Achim Klimmeck niminen henkilö, joka voidaan varmasti tituleerata lippujen mestariksi.

Achim aloitti oman kadun somistamisen vuonna 2006, kun hän koristeli Saksan kotikisojen ajaksi oman kotikatunsa, noin 50:llä lipulla. Nyt Venäjän kisoihin lippuja on jo yli 500. Rahaakin on sijoitettu vuosien varella 5000 – 6000€.

Ei se ole myöskään niin helppoa ollut! Lupia on pitänyt kysyä kaupungilta ja lukuisilta naapureilta. Kaikki on aina suhtautunut positiivisesti asiaan joten, homma on helposti laajentunut.

Tämä on siis juhlan ja muisteluiden katu, ainakin MM kisoijen aikana. Jokaisesta voitetusta finaalista on aina yksi lippujono muistuttamassa pelistä.

1954 – Bern

Ensimmäinen mestaruus ratkesi Sveitsissä vuonna 1954, eli SaksaUnkari 3:2. Maalintekijät Saksalle Max Morlock ja Helmut Rahn kahdesti.

1974 – München

Toinen mestaruus kotikisoista vuonna 1974, eli SaksaAlankomaat 2:1. Saksan maalintekijät olivat silloin Paul Breitner ja Gerd Müller.

1990 – Rooma

Kolmas mestaruus Italian kisoista vuonna 1990, vastakkain silloin SaksaArgentiina 1:0. Sakan ainoan maalin teki silloin Andreas Brehme rangaistuspotkusta.

2014 – Rio de Janeiro

… ja viimeisin eli neljäs mestaruus viime kisoista, jossa Saksa voitti Argentinan 1:0. Mario Götze ratkaisi silloin pelin jatkoajalla.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan joutuuko Essenin mestari laittamaan yhden lippurivin lisää?

Liput liehuu nyt komeana! Kisat voi alkaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s