Saksan kenraali – Die Mannschaft

Olin päättänyt, että en enää ikiniä mene katsomaan Saksan maajoukueen harjoituspelejä. Ja niin taas kävi, että muutin mieltäni. Alkoi tuntumaan siltä, että edellisestä “kunnon” pelistä on ikuisuus.

Saksan “Die Mannschaft” kohtasi Saudi-Arabian MM-kisoihin matkaavan miehistön naapurikaupungissa, eli Leverkusenin BayArenalla. Tämä olikin viimeinen testi ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja. Täytyy myöntää, että minulla alkaa MM-kisa huuma pikku hiljaa kasvaa, joten hyvään hetkeen tämä tuli.

Huomaa, että saksan liitolla eli DFB:llä (Deutscher Fußball Bund) on rahaa pistää paikat koreaksi. Stadion oli koristettu maajoukkue julisteilla, fanimyymälä oli pystytetty ja kaikenlaista sirkusta oli siellä tällä. Oli jopa kaksikerroksinen Bussi ajettu paikalle. Enteileekö tämä bussi sitten jo tulevia juhlia?

Joidenkin mielestä Saksan jalkapalloliitto (DFB) on pelkästään huono asia. Sillä on liikaa rahaa, valtaa ja se kaupallistaa jalkapalloa aivan liikaa. Alla Bayer Leverkusen Ultrien pyörittämä ravintola “Stadion Eck 12” joka pysyi visusti kiinni ennen peliä. Ei ollut mukavaa yhdessaoloa ja Bratwurstin käryä. Selvästi huomaa, että Ultrilla on periaateet ennen rahan tekemistä. Huomioitavaa oli myös, että yleisö on täysin eri kuin Bundesliga peleissä. Maaotteluun oli tullut paljon perheitä pikkulapsien kanssa, eikä ollut mitään niin selkeää Fanikatsomoa.

Saksahan nimesi virallisen MM-kisamiehistön edellisenä maanataina. Yllättävintä siinä oli, että Manuel Neuer on Saksan ykkösmaalivahtina ja Leroy Sane ei ole mukana koko MM-kisoissa. Näistä molemmista herroista on riittänyt tällä viikolla lehdissä kirjoitettavaa.

Kentällä nähtiin ehkäpä Saksan MM-kisojenkin avausmiehistö; Neuer, Boateng, Hummels, Kimmich, Hector, Kroos, Khedira, Reus, Werner, Draxler ja Müller.

Uusin uutinen on, että Mesut Özil:illa on ongelmia polven kanssa eikä pystynyt pelaamaan Saudi-Arabiaa vastaan. Voidaan siis spekuloida että Leroy Sane:lla on vielä mahdollisuuksia nousta Sakan miehistöön? FIFA:n säännöt sanoo, että 24 tuntia ennen ensimmäistä peliä voidaan nimetä todistettavasti loukkaantuneen pelaajan tilalle uusi.

Vihreät Haukat – Saudi-Arabian maajoukkue

Mitäpäs tästä Saudia-Arabaiasta nyt kertoisi. MM-kisoissa se on ollut neljä kertaa peräkkäin eli vuosina 1994 – 2006. Rahaa maailman suurimmalta öljyvaltiolta ei ainakaan puutu, joten on varaa tehdä eriskummallisia liikkeitä.

Saksa on pelanut kaksi kerta Saudi-Arabiaa vastaan, voitot on Saksalle 2:0 maalierolla 11:0.

Eihän kukaan muu liitto vaihda valmentajaa kerran vuodessa. Saudiliitto nimittäin on vaihtanut valmentajaa 12 kertaa sitten vuoden 2006. Sielä on yrittänyt kavereita kuten Bert van Marwijk ja Frank Rijkaard. Käsittämätöntä sekoilua ja ihme, että ovat nyt kisoissa. Saudit pääsivät omasta lohkosta jatkoon Japanin kanssa, sijoittuen jopa Austraalian edelle. Eli ei tämä nyt ihan heikko suoritus voi olla.

Tammikuussa koettiin ihmeellinen siirtoruletti, kun peräti yhdeksän Saudi pelaajaa siirtyi Espanjan La Ligaan ja La Liga B:n. Kaikki ilmaiseksi ja vuokralle. Kukaan ei pelannut peliäkään. Syy ei voi olla muu kuin Saudiraha jolla toivotaan, että maajoukkuepelaajat kehityisivät ennen MM-kisoja. Näinhän Johanna Nordling asiasta kirjoitti.

Saksalainen maalivahti legenda Oliver Kahn on valmentanut Saudi maalivahteja MM- kisoihin. Tätä varten perustettiin oikein maalivahtiakatemia – “Oliver Kahn Torwart Academy”. Ei tämäkään varmaan mikään ilmainen palvelu ole?

MM-kisat Saudia-Arabialla menee lohossa Venäjä, Egypti ja Uruguay. Mielenkiintoinen Arabi derby luvassa.

Minun pääsyliput oli tälläkertaa vierassektoriin, eikä Saudi-Arabiasta montaa kannattaja ollut saapunut. Olikin minun ensimmäinen kerta Leverkusenin vieraskatsomossa. Hassuinta oli nämä turvakalteriella varustetut myytikojut.

Pelin alkuun tuttuu tapaan maamme laulut ja koreografia. Saksan koreografiassa sanottiin, että kurotetaan seuraavaa tähteä “Nach dem Stern Greifen“. Saa nähdä onnistuuko se, sillä suoritus ei ollut kummoinen vaikka 2:1 voitto tulikin. Saksa voitti pelin rutiininomaisesti ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli täysin saksan hallintaa. Paljon pitää kyllä pelin parantua, jotta kisoissa oikeasti meinaa pärjätä.

Lippuja Saksan maajoukueen peleihin saa helposti liiton sivuilta, jos nyt on vaan ajoissa liikeellä. Vaati rekiströinnin ja Saksan kielen taidon. Tällöin ei tarvitse haaskata rahaa lipunvälitys palveluihin. Saudia-Arabia lippuja oli vielä saatavana pelipäivänä. Nykin näyttää olevan lippuja tuleviin Saksa – Hollanti (Gelsenkirchen) ja Saksa – Ranska (München) peleihin. Molemmat tulevaa UEFA Nation Liigaa A:ta.

Tätä kirjoittaessa menin sitten ostamaan liput Saksa – Hollanti peliin. 25€ klassikopelistä Gelsenkirchenin Nordkurvessa ei ole paha. Vai?

2 thoughts on “Saksan kenraali – Die Mannschaft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s