Palmeiras Brasilian suurin?

2018 World Cup Tickets

Brasilian jalkapallon sydän on tukevasti São Paulon osavaltiossa, sillä sen seurat ovat voittaneet eniten Brasilian mestaruuksia (Campeonato Brasileiro Série A). Yhteensä jo  31 kappaletta. Minun lauantai-ilta jatkui Palmeiraksen kotiottelulla Esporte Club Bahiaa vastaan. Kyllä se passaa!

Brasilia oli vuonna 2017 eniten pelaajia ulkomaille vievä maa. Brasilialaisia jalkapalloilijoita pelasi ulkomailla 1.202 kappaletta. Ranska oli tilastossa kakkosena (929) ja Argentina  kolmantena (753).

Palmeiraksen viimeisimmät isot myynnit oli juuri ennen kauden alkua Yerry Mina 11 milj. € hintaan FC Barcelonaan ja Vitor Hugo 8 milj. € hintaan AC Fiorentinaan. Tietty liikennettä on myös toiseen suuntaan kun vanhat sotaratsut kuten Felipe Melo (Inter Milan, Juventus, Galatasaray) palaavat takaisin kotimaahan. Kaveri oli myös lauantaina ihan ehdoton Palmeiraksen keskikentällä.

Palmeiras on napanut mestaruuksia kokonaiset yhdeksän kappaletta (1960, 1967, 1967, 1969, 1972, 1973, 1993, 1994 ja 2016) eli eniten Brasiliassa. Tästä minulle myös mainittiin ultrakadulla useaan otteeseen. Seuraavina Santos (8), Corinthians (7) ja São Paulo (6) kaikki São Paulon osavaltiosta.

Amerikan Champions Liigan eli Copa Libertadores:n se voitti 1999 viiksekkään Luiz Felipe Scolari:n johdolla.

Palmeiras perustetiin vuonna 1914 italialaisten siirtolaisten toimesta ja seuran nimi olikin aluksi Società Palestra ItaliaSeuran väritkin oli aluksi Italiaa mukaillen eli: punainen, valkoinen ja vihreä. Kuten lipusta näkyy italiaisvaikutetta on vieläkin reilusti matkassa.

Kun Brasilan joutui vuonna 1942 mukaan sotaan, piti kaikkien urheiluseurojen poistaa nimestä Italia. Syntyi Sociedade Esportiva Palmeiras.

Stadionin kyljessä Rua Palestra Italia ja Rua Caraibas katujen risteyksessä pitävät majaansa mitä ihmeelsimmät Ultrien ylläpitämät baarit. Tämä vihreä katu on ilman muuta käymisen arvoinen paikka.

Paikaallista futislutuuria haistelin yhdessä niistä lukuissa Ultrabaareissa. Kaikkilla Ultraryhmillä on vaateita, bisseä yms. myynnissä. Iso bisse (0,66) oli vain 2€, joten tämä oli melkein kun rahaa laittaisi pankkiin.

Palmeiras ja Rio de Janeiron Vasco da Gama:lla ovat ystävyysseuroja, joten heilläkin oli oma Ultrabaari tällä ultrakadulla. Tunnelma sen verran sisäänpäinlämpiävä, että tyydyin katselemaan paikkaa ulkoapäin.

Kävin tekemässä tuttavuutta “Etelä kaarteen poikien” – “I ragazzi della Curva Sud” kanssa. Ostin heiltä paidan matkamuistoksi ja vaihdoin pari sanaa (englanti ei kyllä ollut heidän sanavarastossa).

Selvisi että juovat vain Heineken merkkistä olutta, koska se on saman värinen kuin heidän rakkaus Palmeiras. Läpensä vihreää porukkaa. Tuntuu tuo Italia olevan vielä syvällä seurassa, kun yksi veijari alkoi vaahtoamaan kiiluvin silmin minulle Benito Mussolin suuruudesta. Eivät kuulema pelipäivänä ole kaikkein ystävävällisempiä muille… joten aloin tekemään lähtöä.

Palemeiras pelaa kotiottelut modernilla vuonna 2014 valmistuneella Allianz Parque:illa. Sieltä löytyy 43,713 katettua paikkaa. Katsojakeskiarvo oli vuonna 2017 33.000 katsojaa.

Liput kaikkiin Allianz Parque:n taphtumiin saa muuten kätevästi täällä. Homma hoituu englanniksi, maksu VISA:lla ja lipun saa e-lippuna. Suorastaan helppoa.

Baari-kadulta baarien nimet oli esillä nyt stadionin etelä-kaarteen ultralipuissa ja -viireissä.

Kansallistunnetta nostettiin taas ennen peliä Brasilian kansallislaululla.

Illan vastustaja Esporte Club Bahia tuli pitkän matkan takaa, eli 2000 km pohjoisesta. Joillakin Serie A:n seuroilla on aikamoiset välimatkat peleihin. No onhan tämä järjettömän iso maakin. Seura taitaa elää uutta nousun aikaa, kun se vasta kaksi vuotta sitten nousi takaisin Serie A:n.

Bahia:lla on ottanut aikanaan kaksi Brasilian mestaruutta 1959 ja 1988.

Joku oli väsännyt listan kaikkien aikojen parjaista Bahia pelureista, en tuntenut ainuttakaan.

Bahia oli pelissä aivan vastaantulija ja otti aivan selvästi 3:0 turpaan. Aivan hurja tasoero oli eilisen seuroilla.

Niinkuin videosta näkyy tunnelmaa ja meteliä riitti kiitettävästi.

Tämä oli peli numero kaksi tässä reissussa. Seuraavaksi olisi luvassa San-Sao Derby, jännityksellä odotan mitä meinikiä sielä sitten on.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s