Nousufiiliksiä ilmassa…

Fortuna Düsseldorfin viimeisen raitiovaunu derbyn voiton jälkeen nousufiilis ja odotukset ovat kivunneet seuraavalle tasolle. Kaupungilla puhutaan enemmän ja enemmän Fortunasta.

Edellisestä Bundesliiga noususta ei ole kuin kuusi vuotta. Tosin, se nousu ei ollut ihan tavallinen. Fortuna Düsseldorf joutui karsimaan paikasta Bundesliigan kolmanneksi viimeisen eli Hertha BSC Berlinin kanssa.

Ensimmäisessä osaottelun Fortuna voitti 1:2 Berliinissä. Toisessa ottelussa, joka pelattiin Düsseldorfissa oli soihtuja ja kenttä vallattiin. Tästä johtuen peli jouduuttin keskeyttämän.

Fortuna ja Hertha tasasivat kaaospelin silloin maalein 2:2 ja Fortuna nousi Bundesliigan. Hertha BSC Berlin teki valituksen ottelun kulusta ja Fortuna joutui odottamaan viikkoja virallista vahvistusta noususta. Aika pitkiä päiviä. Miten siinä voi suunnitella seuraavaa kautta?

Silloin oli mukana myös suomalainen Timo FuruholmTimo Furuholm muistaa ja tietää miten fiils seurassa ja kaupungissa nousee.

Chattäsin Timo Furuholmin tällä viikolla ja kyselin vähän siitä ajasta.

[Fussball-Ranskalaiset] Olit mukana nostamassa Fortuna Düsseldorfia 2011/2012 Bundesliigaan?

[Timo Furuholm] “Pienessä roolissa mutta toki mukana”

[Fussball-Ranskalaiset] Minkälaiset muistot sinulla on siitä ajasta. Kerro erityistä siitä ajasta.

[Timo Furuholm] “Huumahan oli huikea. Itseluottamus kaikila kaupunkilaisilla ihan katossa. Parhaiten muistan kotipelin Hertha vastaan, mitään vastaava en ole kokenut. Harmi vaan että en pääsyt kentälle.”

[Fussball-Ranskalaiset] Montako päivää juhlitte silloin?

[Timo Furuholm] “Monta päivää. Herthan tekemän protesti pilasi juhlamme. Oltiin vähän katkeria siitä.”

Tähän perjantai-illan kohtaamiseen Fortunalla oli tulossa Arminia Bielefeld (Deutscher Sportclub Arminia Bielefeld). Niinkuin kirjoittelin taannoin Pasi Rautiainen pelasi uran paraat hetket juuri Bielefeldissä. Bielefeld majailee sarjan ylemällä puoliskolla sijalla viisi. Fortunan iloksi se voitti juuri sarjakakkosen 1. FC Nürnberg. Helppoa peliä ei ollut luvassa, vaikka Fortuna on voittanut Bielefeldin jo kaksi kertaa tällä kaudella, kerran cupissa ja kerran sarjassa. Eikä helppoa ollutkaan, mutta Fortuna käänsi maagisesti pelin 1:2 tappioasemasta 4:2 voittoon.

Bielfeldistä oli tullut todella kiitettävä määrä vieraskatsojia, ehkä 3.000 – 3.500.

Perjantai alkuilta ei ole paras pelipäivä, mutta silti jo keskiviikkoon menessä oli jo myyty 24.500 pääsylippua. Lopulta paikalla reilu 29.000 katsojaa. Mielestäni enemmän olisi pitänyt tulla… vaikka olikin perjantai alkuilta.

Tunnelma oli jotenkin erityinen. Eka kertaa tällä kaudella kuuluin lauluja, jotka liittyy Bundesliiga nousuun.

“…Kakkosliiga oli kiva, mutta aika mennä ylöspäin…”

“… riisutaan Bayernilaisten nahkahousut…”

“…p@#% tuomiokirkolta (FC Köln)…”

Illan kruunasi 1:1 maalin tehnyt Rouwen Hennings, joka kiipesi katsomoon ja laulatti kannattajia “Fortuna Düsseldorf Laa laaaa…”

Tässä pessimisti oikeasti alkaa uskomaan nousuun. Prost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s