Eintracht Dortmundissa

Bochum FanClub Finlandin viimeinen peli oli Dortmundissa. Vieraana BVB:lla oli Lukaksen Eintracht Frankfurt. Liikeelle lähdettiin Raitiovaunu derbystä. Siis taas kerran junalla.

Seitsemän peliä viiteen päivään on ehkä vähän liikaa. Saatoin saada pienen jalkapallo, makkara ja kalja yliannostuksen. Pitää olla varovainsempi ensi kerralla, kun Suomi poijaat tulee kylään.

Minulle tämä oli neljän päivän sisällä jo toinen käynti Signal Iduna Parkissa. Sinänsä mielenkiintoista nähdä miten 30.000 ihmistä lisää vaikuttaa tunnelmaan. Tietty myös se, että 24.454 seisomapaikkaa vetävä südtribüne eli keltainen muuri oli taas paikallaan. UEFAn peleissä kun ei seisomapaikkoja saa olla ja sinne on ruuvattu penkit. Sunnuntaina siis täysi tupa eli 81.360 katsojaa ja tunnelmaa riitti! Kyseinen näky on vaan aina jotain ainutlaatuista.

Tällä kertaa meidät perille johdatti Dormundin kannattaja Brian. Tästä johtuen kokemus oli erityinen, ja siitä suuri kiitos Brianille! Hän on BVB FanClub ‘murtumaton uskollisuus’   jäsen. FanClubissa on 130 jäsentä eli varsin iso kerho. Brian on muutenkin varsin hauska tapaus. Opettaa Bochumin yliopistossa ja on Skotlannista kotoisin. Asunut Ruhrin aluella 17-vuotta, mutta pitää vanhan kotimaan perinnettä yllä, pitämällä BVB:n peleissä Skotlantilaista kilttiä.

Viime viikon Lukáš Hrádecký jutut liittyivät huhuun, että hän siirtyisi Dortmundiin. Tämän takia paikallinen Ruhrin uutiset haastatteli myös häntä ennen peliä. Hauskaa juttua lensi ja jopa vähän poikkeavaa urheilijalle. Tässä muutama lainaus.

“Paljastakaa Lempijuoma?”  “Arvatkaa, No olut se on .”

“Olette yksi Bundesliga halutuin maalivahti. Miten teidät saisi houkuteltua uuteen seuraan?”  “Pari koria olutta etumaksua voisi olla hyvä.”

“Kuuluuko Olut voittavaan pukukoppiin?”  “Oli haastetta saada tämä läpi, mutta saadan jouda pari olutta pelin jälkeen”

Dortmundissa tänään vaihtopelaajana esiintynyt Michy Batshuayi, tuli toisella puoliajalla peliin ja teki 2:1 ja 3:2 maalit. Eli ratkais lähes yksin pelin. Veikkaan, että moni Dortmundin kannattaja toivoo, että FC Chelsea sta lainapaperilla liikeellä oleva kaveri tulisi pysvästi Dortmundiin.

Pelin jälkeen vielä Stadion Rote Erden Biergarteniin ja homma oli paketissa. Täydellinen lopetus reissulle.

Sellaista nippelitietoa vielä, että ainut Dortmundissa pelannut suomalainen on nykyään Hansa Rostockissa pelaavaa Tim Väyrynen. Tosin Tim ei päässyt koskaan pelaamaan ykkösjoukueessa.

One thought on “Eintracht Dortmundissa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s