Twentse derby

Tähän Vfl Bochum fanclubin reissun alkuun osui Eredivisien peli; Twentse derby. Tämä tarkoittaa FC Twente Enschede vastaan Heracles Almelo. Helppo homma vain 1,5 tuntia pohjoiseen Düsseldorfista.

FC Twente Enschede on näistä kahdesta seurasta selvästi nuorempi, isompi ja menestyksekäämpi. Se voitti britti Steve McClaren alaisuudessa mestaruuden vuonna 2009/10 ja pelasi sitten tietty Champions Liiga. Vuonna 2016 se oli lähellä tippua sarjasta taloussotkujen takia ja on toipumasta tuosta iskusta. Tällä erää se on vahvasti sarjan tyvipäässä ja velkaa noin 90 milj. €.

Twentessä kun pelaa tällä erää kolme suomalaista; Fredrik ja Richard Jensenin ja Thomas Lam. Tämä oli tietty yksi syy tähän vierailuun.

FC Twentessä on pelannut menneisyydessä aika nippu suomalaisia; Mika Lipponen, Mikko Rahkamaa, Antti Sumiala, Perparim Hetemaj (Akatemia). Hetemaj ei peliaikaa saanut ykkösjoukueessa mutta näköjään pitää vaan uskoa itseensä ja onni voi löytyä muualta.

Hercacle Almelo on perustettu vuonna 1903 ja pelaa vuodesta 2005 Erediviesissä. Sillä on kaksi Alakomaiden mestaruutta, vuosilta 1927 ja 1941.

Almelossa on pelannut muutamia suomalaisia pelaajia, eli Juha Hakola, Antti Heinola, Aleksei Kangaskolkka and Mika Nurmela.

Almelon Polman-Stadion on rakennettu vuonna 2015 ja vetää 12.080 katsojaa. Stadion on todella moderni ja me saatiin todella yksityinen stadionkierros. Fani vastaava Raymond Alfons oli aivan otettu kun sanottiin että ollaan Suomesta ja alkoi näyttämään paikkoja. Raymond kertoi omia taustoja aika avoimesti. On ollut päätoiminen Heracles huligaani. Noin 4 vuotta presidentti ehdotti että tule heille töihin kun kerta aina tiedät kaiken paremmin. Tietty Raymond otti homman vastaan. Tuolla karismalla fanit pysyy kyllä näpeissä ja mitään isompaa ei pääse tapahtumaan. Raymond kertoi että on ollut myös suunnitelmassa seuran uutta logoa ja että on ensimmäinen jolla se tatuointiin ihoon. Kaikesta vaan huomasi että hän rakastaa seuraa.

Kierros aloitettiin VIP tiloista…

Päästiin kentälle …

Pressitiloihin…

Pukukoppiin jossa kaikki kamat valmiina illan peliin…

Istuttiin seuran presidentin pallilla…

Tavattiin seuran e-pelaaja Bryan Hessing, ilmeisesti todella kova pelaaja.

Käytiin katsomassa Fifon tekoa…

Kaikesta huomasi että tämä on kauden tärkein peli ja tietysti viimeistä paikka myöden loppuunmyyty. Seurojen välillä vallitsee syvä viha.

Ennen peliä käytiin Ultrien pitämässä Fani baarissa. Rahat menee tosiaan faneille ei seuralle.

Peli alkoi huikealla konfettin showlla.

Heracles hoiti tänään pelin hienosti kotiin maalein 2:1 ja juhlat lähti käyntiin.

Pelaajien lähdettyä fanit pääsivät kentälle juhlimaan mahtavaa derbyvoittoa. Aivan käsittämätön tunnelma.

Täytyy vielä antaa iso kiitos Almelon suuntaan. Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja kaikki oli mielettömän ystävällisiä. Thanks Marc ja Raymond!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Muita Derbyjäkin Alankomaista löytyy;

  • Klassikko – De Klassieker: Ajax vastaan Feyenoord
  • Ajaxin ja PSV derbyn nimi on “De Topper”
  • Pohjoisen derby – Derby van het Noorden: FC Groningen vs. SC Heerenveen
  • Rotterdamin derby – kun Feyenoord, Sparta Rotterdam tai Excelsio
Eli minun matka jatkuu varmasti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: