Etelä Köln – Fortuna Köln

Keskiviikko pelipäivä ja mahdollisuus Etelä-Kölninin vierailuun.

Eli vuorossa kolmos Bundesligaa ja SC Fortuna Köln. Kaikesta huomasi että alue oli Fortuna Kölnin kannatusaluetta.

Fortuna Kölnillä on mennyt suhteelisen hyvin. Ensi kaudella on mahdollista että sekä SC Fortuna Köln että 1. FC Köln pelaavat pitkästä aikaa samassa sarjassa. FC Köln kun tippuu melko varmasti ja Fortuna Kölnillä on mahdollisuus nousta. Talvitauon jälkeen tahti on ollut vakuuttava ja Fortuna Köln on ottanut jo neljä voittoa putkeen.

Sehän värittäisi kaupungin. Sillä vain kolmena kautena on ollut Kölnin kaupunki derbyjä. Kaudella 1973/1974 Fortuna Köln pelasi sen ainoan kerran Bundesligassa, tällöin myös FC Köln pelasi siellä. Vuosina 1998/1999 ja 1999/2000 seurat pelasivat samaan aikaan kakkos Bundesligaa. Stadionit olivat silloin aina loppuunmyytyjä.

Fortuna Köln pelaa vuonna 1978 valmistuneella Kölner Südstadionilla. Tällä yleisurheilustadionila on 13.611 paikkaa. Näistä 11.748 on seisomapaikkaa (ei katettu) ja 1.863 katettuja istumapaikkoja. Tänään satoi sitten vettä kaatamalla joka lisäsi fiilistä seisomakatsomossa.

Seurajohto on todennut että jos Fortuna nousee kakkoseen niin he siirtyvät pelaamaan FC Kölnin kanssa samalla stadionille. Tämä johtuu myös siitä että kakkosessa pelatesaan pitää olla vähintään 15.000 katettua paikkaa ja tätä kriteriaa Südstadion ei täytä.

Fortuna Kölniä matseissa käy saksalaisittain varsin vähän yleisöä. Keskimäärin vain noin 2.770 per peli. Tänään vajaa 2.000. Enkä sitten kakkos liigassa enemmän?

Viimeksi stadion on ollut loppuunmyyty vuonna 2014 kun Fortuna Köln (Regionalliga West) ja FC Bayern München – Amatöörit (Regionalliga Bayern) kohtasivat karsinnassa kolmos bundesliigaan. Köln muuten nousi silloin.

Saksan vanhin ultraryhmä Fortuna Eagles ’86 piti hyvin tunnelmaa yllä.

Päivän vastustaja Chemnitzer FC tunnettiin DDR aikoina Fußballclub Karl-Marx-Stadtia. Sen suurimpia pelaajia ja kasvatteja on varmasti Saksan maajoukkueen kapteeninakin toiminut Michael Ballack.

Suomalaisittain mielenkiintoista on että Mikko Sumusalo on löytänyt uuden kodin sieltä. Viimeksi näin Mikkon Duisburgissa kun kävin sielä peliä katsomassa. Mikko on kiertänyt aika ansiokkaasti idän saksalaisseuroja. RB Leibzig, Hansa Rostock ja Rot-Weiß Erfurt joten nyt on menossa jo neljäs itäseura.

Fortuna hallitsisi peliä tänään ja se löi ekalla puoliskolla taululle luvut 3:0. Tämä piti ottelun loppuun. Eli Fortuna jatkaa haaveilua kakkos liigasta myös ensi kierroksilla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s