Reeperbahnin miehet kylässä

Fortuna Düsseldorfin sunnuntaivieras oli Hampurin ja Reeperbahnin ylepys FC St. Pauli (Fußball-Club St. Pauli von 1910 e.V).

FC St. Pauli on varmasti aina vähän erilainen seura. Tällä viikolla sitouduttiin seksismiä vastaan. Nimittäin nykyään esim. St. Paulin pitää noudattaa näitä arvoja stadionin mainonnassa. Aika muutos siihen, kun seitsemän vuotta sitten Millerntorstadionilla oli vielä tankotanssia stadionin aitoissa.

St. Paulilla kuntopuntari näytti ylöspäin. Se on voittanut viimeiset kaksi peliä ja valmentaja Markus Kauczinski alkoikin viime viikonlopun Holstein Kiel voiton jälkeen haaveilla noususta. Haaveilla tietty voi, kun St. Paulin puitteet on kunnossa ja se käynyt Bundesligassa viisi kertaa.

Euroopassa on ollut viime aikoina poikkeuksellisen kylmä. Düsseldorfin Esprit Arenalla onkin sen takia ollut viime päivät katto suojana, jotta nurmikko olisi ollut edes joten kuten kunnossa. Maalin edustat paikattiin ennen peliä, muuten kenttä oli kuin perunapelto. No pelin jälkeen koko nurtsi menikin vaihtoon.

Fortuna on ollut jonkun sortin kriisissä, kun se on viimeisestä kolmesta pelistä ottanut vain yhden vaivaisen sarjapisteen. Viimeinen peli Jahn Regensburgia vastaan hävittiin 4:3 vaikka Fortuna johti peliä jo 0:3. Yleisöä tämä ei tuntunut haittaavan, kun ennakkoon myytiin yli 35.000 lippua ja seisomakatsomo oli täynnä. Tänään kauden toiseksi paras yleisöä eli yli 37.206 katsojaa. Hampurista matkanneen 5.000 kannattajaa auttoivat tähän valtavasti.

Itse hidastelin lipun oston kanssa ja joudun istumapaikoille, mutta sain hienon näkymän Fortunan seisomokatsomoon.

Kun FC Nürnberg hävisi oman ottelun, oli Fortunalla mahdollisuus nousta kärkeen. Sen mahdollisuuden Fortuna hoitikin tänään, eli peli 2:1 Fortunalle ja lopuksi raikasi taas – Spitzenreiter eli sarjakärki.

Ensi lauantaina Fortuna matkaa Raitiovaunu derbyn merkeissä Duisburgiin. Peli on taas loppuunmyyty ja alla kuvia kahden vuoden takaa… kiva, että mulla on pääsylippu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s