Rajakaupungissa – Venlo

Meiltä lähin Eredivisie paikkakunta sijaitsee Venlossa, jossa myös VVV-Venlo pitää majaansa. Venlon rajakaupunki sijaitsee Düsseldorfista noin 50 km pohjoiseen, eli tähän lauantai-illan peliin Vitesse Arnhemiä vastaan ei todellakaan ollut pitkä matka. Itse Stadion on noin kilometrin rajalta.

VVV-Venlo on vuonna 1903 perustettu ja se on Alakomaiden vanhimpia ammattilaisseuroja. Menestyksekäs se toisin ei ole ollut, ollen lähinnä hissijoukkue Eredivisien ja Eerste Divisie välillä. VVV-Venlo nousi täksi kaudeksi takaisin Eredivisieen. Tällä hetkellä joukkue on sijalla kymmenen. Seuran suurin menestys on vuosien takaa, KNVB-Cupin voitto vuonna 1959.

Liekö Saksan läheisyys, mutta seurassa on pelannut useita saksalaisia pelaajia. Tällä hetkellä Werder Bremenin Lennart Thy on Venlossa vuokralla ja maalivahti Lars Unnerstall siirtyi tälle kaudelle Venloon Fortuna Düsseldorfista.

Venlossa pelanneita ovat myös Japanin maajoukkueen Keisuke Honda ja enkä paremmin valmentajana tuttu Dick Advocaat. VVV-Venlossa pelasi vuosina 2012 – 2015 myös suomalainen maalivahti Niki Mäenpää.

Niki siirtyi Venlosta suoraan Valioliigaan Brighton & Hove Albioniin. Tiettävästi tämä onkin ainut suomalainen joka pelanut Venlossa.

Venlon Seacon Stadion De Koel on pieni vuonna 1972 valmistunut Stadion. Sisään mahtuu 7.500 katsojaa josta 6.000 on istumapaikkoja ja 1.500 seisomapaikkoja. Erittäin viihtyisä paikka vierailla.

Jan Klaassens Venlon legenda 57 peliä Alankomaille

Illan vieras Vitesse liukui vuonna 2010 miljardöörien käsiin, kun Georgialainen liikemies Merab Jordania osti seuran. Hän on muuten Chelsea omistajan Roman Abramovich ystävä. Yllättävää, että tämän jälkeen seurat sopivat yhteistyöstä.

Tämän jälkeen monet Chelsean pelaajat ovat oleet Vitessessa lainalla, kuten Nemanja Matić ja Bertrand Traoré. Tällä kaudella seurassa pelaa kolme Chelsean lainapelaajaa. Fankaty DaboMatt Miazga (USAn maajoukkuemies) ja Mason Mount. Tähän tietty fudis on menossa. Englannissa on vaikea kehittyä, kun suuret setelit jylläävät saarilla.

Arnhemin omistaa nykyään venäläinen miljardööri Alexander Tschigirinski, joka myös kuuluu Chelsea omistajan ystäväpiiriin. Eli rahakkaissa käsissä jatketaan. Tällä hetkellä seura on seitsemäntenä, yrittäen pelata myös ensi kaudella Euroopassa.

Vitessen fanit oli pakattu todella ahtaaseen häkkiin stadionin päädyssä.

Vitesssen pojat polttivat muutaman soihdun ottelun alussa.

Peli päätyi vaihderikkaiden vaiheiden jälkeen pistejakoon 2:2. Vitessen tasoituksen teki Chelsean lainamies Mason Mount. Venlon tavoite sarjapaikan säilyttäminen etenee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s