Bochum – Wattenscheid

Tässä taas yksi kadotettu entisaikojen Bundesliga seura: SG Wattenscheid 09. Muistan vuosien takaa kun se pelasi vielä Bundesligaa. Näin hän se tekikin vuosina 1990-1994. Tämän jälkeen Wattenscheid on vajonnut ja vajonnut ollen tänä päivänä Regionalliiga Westin keskikastia. Kaikesta kyllä haistaa että joskus on ollut menestystä.

En osannut sijoittaa Wattenscheidia tarkasti kartalle. No nyt tiedän että Wattenscheid on yksi Bochumin kaupunginosa. Bochumin kaupungin sisällä vallitsee myös erittäin suuri rivaliteetti Wattenscheid 09 ja Vfl Bochumin välillä. Välit ovat todella kylmät. Moni Wattenscheidin kaupunginosasta kun vielä kannattaa Schalkea.

Vuosina 1990–1994 ja 1997–1999 pelasi eräs Souleymane Sané Wattenscheidissa. Hän on edelleen Wattenscheidin Bundesliga historian paras maalintekijä ja Leroy Sanén (Manchester City ja Schalke) isä. Leroy aloitti myös peliuransa kuusi vuotiaana Wattenscheidissä. Halil ja Hamit Altıntop aloittivat myöskin uran Wattenscheidista. Eli seurasta on lähtenyt isojakin nimiä. Jännä että kaikkien näiden kolmen herran seura oli seuraavassa vaiheessa Schalke. Yhteensattuma!?

Suomalaisittain mielenkiintoisen Wattenscheidista tekee se että Pasi Rautiainen pelasi viimeiset kaksi saksan vuotta täällä.

Lohrheidestadion toimii Wattenscheidin pelipaikkana. Se rakennettiin vuonna 1954 ja sinne mahtuu 16.233 katsojaa. 5.033 istumaan ja 11.200 seisomaan. Katsojia tänään noin 1000, lisääkin olisi mennyt.

Wattenscheidin vieraaksi saapui tänään sarjajohtaja KFC Uerdingen. Uerdingenissä kävinkin tämän kauden alussa. Tänään peli päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen 3:3. KFCn nousuprojekti etenee edelleen vahvasti.

Oli taas hieno iltapäivä tutustuen hienoon amatööriseuraan ja stadioniin. Onneksi näitä paikkoja riittää vielä moneksi viikonlopuksi.

One thought on “Bochum – Wattenscheid

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s