Fürthin apilanlehdet

Fortunan lauantaipäivän vastustajaa SpVgg Greuther Fürthia kutsutaan nimellä „Kleeblätter“ – Aplianlehdet. Tämähän käy jo logosta ilmi. Logoa uudistettiin vuonna 2003, seuran 100- vuotisen olemassa olon kunniaksi. Se sai nimittäin silloin seuraksi kolme tähteä. Yksi tähti per Saksan mestaruus (1912-1914). Tämä oli ennen, kun liiga määräsi miten tähtiä logon yhteydessä pitää käyttää.

Säännöt menee seuraavasti. Vain Bundesliiga mestaruudet lasketaan, eikä vanhoja Saksan mestaruuksia, kuten Fürthillä.

Tähtien käyttö menee seuraavasti niin että

  • 3 mestaruutta: 1 Tähti
  • 5 mestaruutta: 2 Tähteä
  • 10 mestaruutta: 3 Tähteä
  • 20 mestaruutta: 4 Tähteä

Bayern Münchenillä on reilusti mestaruuksia eli 26 kappaletta. Mutta 5:tä tähteä he eivät paitaansa saa, säännöt kieltävät sen. Borussia Mönchangladbach ja Borussia Dortmund 2 tähteä. Werder Bremen, Hamburger SV ja VfB Stuttgart yksi tähti.

No uuden säännön myötä Fürth joutui poistamaan kaikki tähdet logosta. Ensin pelipaidasta ja vuonna 2017 koko seuran logo muuttui.

Ja sitten vähän muuta historiaa. SpVgg Greuther Fürth on osa Saksan jalkapallon pelatuinta derbyä eli Frankenderbyä, jossa se pelaa 1. FC Nürnbergiä vastaan. Sitä on pelattu kokonaista 263 kertaa. Tämä perinne uhkaa jäädä tauolle, kun Greuther Fürth on karsijan paikalla ja menossa sarjaporrasta alaspäin.

Greuther Fürth on pelannut yhden vuoden Bundesligaa, eli vuonna 2012 – 2013. Eli sama visiitti kuin Fortunalla.

Fortuna tulee peliin tappio alla. Tappiosta huolimatta valmentaja Funkel antoi luvan juhlia viikolla Karnevaalia.

Fortuna tänään selvästi hallitsevampi (72%/28%) joukkue, mutta jalkapallossa lasketaan maalit ja peli tasan 1:1. Fortuna kyllä tarvitsisi aina täydet kolme pistettä jos halutaan jatkaa kärjessä. Itse jäin kaipaamaan poissa olevaa Benito Ramania (pelikielto) ja Genki Haraguchi (loukkaantunut) Toivottavasti palaavat pian.

Yleisöä tänään 23.000. Enemmänkin voisi näin lauantaina olla. Fortunan seuraava kotipeli on kahden viikon päästä St. Paulia vastaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s