Hiekkakylä – Sandhausen

Kun tätä juttua aloin tutkailla, niin en tiennyt paljoakaan Sandhausenin kaupungista tai seurasta. Eikä noista hirveästi kerrotavaa olekkaan.

SV Sandhausen on vuonna 1916 perustettu seura ja on pelannut vuodesta 2012 / 2013 kakkos bundesliigaa. Se onkin seuran merkittävin saavutus.

Sandhausen on 14.000 asukaan pikkukaupunki, joka sijaitstee Heidelbergin kupeessa. Eli heidän stadionille mahtuu enemmän katsojia 15.414, kun kylässä on asukkaita. Vieraskatsojia tänään todella vähän, ehkä 20-30. No Sandhausenissa on koko liigan huonoin katsojakeskiarvo 5600 per peli. Se tietysti selittää asian.

Lähin merkittävä jalkapalloseura on bundesliigasta tuttu TSG Hoffenheimin.

Sandhausenin taru meinasi lopppua vuonna 2005/06, kun miljardööri Dietmar Hopp yritti fuusioida sen Hoffenheimin kanssa. Tavoiteena oli kilpailla bundesliigassa. No Sandhausen vetäytyi hankeesta ja Hopp laittoi rahat Hoffenheimiin. Loppu tiedetäänkin.

Tänä päivänä Sandhausen pelaa todistetusti historian parahasta jalkapalloa ja on sarjassa neljäntenä. Eli lehdet hehkuttaa peliä “kierroksen kärkikamppailuna”.

Sarjajohtaja Fortunan markkinointiosasto sanoi ennen peliä, että Sandhausenilla pyyhitään lattioita #SandhauseVomPlatzFegen.

Se aiheutti jonkun verran kohua, kun kerta puhutaan kärkikamppailusta eikä mistään läpihuutojutusta!

Peli olikin todella tasainen päättyen 1:0 Fortunalle. Peli olisi hyvin voinut päättyä 1:1, kun Sandhausen sai rankkarin pelin loppupuolella. Onneksi maalivahti Raphael Wolf torjui yrityksen.

Fortunan viime kotiottelussa oli vaan reilut 19.000 katsojaa, joka oli tietty suuri pettymys. Tänään sentään rapiat 23.000.

Aina löytyy uusia kulmia jalkapallon seuraamiseen. Tänään nautittiin Alt olutta kunnon vahanajan tynnyristä. Tätä herkkua vain katsomon 41 takana.

Katsomon 1 vieressä löytyi yllättävää herkkua. Aitoa Düsseldorfilaista Sianpotka sämpylää.

Voiton kunniaksi ja tietysti sarjajohdon kunniaksi laulettiin vielä ‘spitzenreitee hey hey…’ (eli sarjajohtaja hey hey). Siihen oli hyvä lopettaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s