Betze!

Betze, Betzenberg tai Betzenbergstadion; näillä nimillä tunnetaan myös 1. FC Kaiserslauternin kuuluisa Fritz-Walter Stadion. Niin kuin nimi enteilee, stadion sijaitseekin hienosti kaupungin korkeimmalla paikalla.

Fortuna Düsseldorfin tämän vuoden ensimmäinen vierasmatka suuntaakin 100.000 asukaan pikkukaupunkiin, Kaiserslauterniin.

Siellä vastassa perinteinen 1. FC Kaiserslautern. Tämä vuonna 1900 perustettu seura on yksi Bundesliigan perustajajäseniä. Seura on voittanut vuosien varrella neljä Saksan mestaruutta. Viimeisin vuonna 1998. Tämä mestaruus oikeuttikin joukkueen osallistumaan seurahistorian ainoan kerran UEFA Champions Leagueen.

Tämä tapahtui samaan aikaan kun HJK pääsi osallistumaan Champpäriin. Eli Mikael Forssell, Aki Riihilahti, Mika Lehkosuo ja muut pääsivät silloin pelaamaan legendaarisella Fritz-Walter Stadionilla.

Fritz Walter Stadion on rakennettu vuonna 1920. Se on käynyt läpi 11 remonttia ja vetää parhaimillaan 49.850 katsojaa. Tänään reilu 21.000 katsojaa.

Stadion on nimetty Kaiserslauternin oman pojan ja legendan Fritz Walterin mukaan. Fritz Walter pelasi mittavan uran Saksan maajoukueessa, voittaen myös maailman mestaruuden vuonna 1954. Hän pelasi koko uransa eli 21 vuotta (384 ottelua) 1. FC Kaiserslauternissa. Fritz Walterin kunniaksi on myös pystytetty hieno patsas stadionin eteen.

Seurassa on pelannut nippu nimekkäitä pelaajia mm. maalimanmestari Miroslav Klose, joka aloitti ammattilasiuran Kaiserslauternissa. Sen verran huonosti joukkueella nyt menee, että noista menestyksen vuosista tuntuu olevan ikuisuus. Seura onkin tätä menoa tippumassa kolmos bundesliigaan. Liekö tällä vaikutusta sillä Kaiserslauternin Luxenburgilainen päävalmentaja Jeff Strasser sai edellisessä pelissä sairaskohtauksen ja peli Darmstadt 98ia vastaan jouduttiin keskeyttämään. Oliko sitten Jeffin kunniaksi vai muuten, mutta hienosti raikasi “You never walk Alone” tänään.

Kaiserslauternissa on pelanut myös muutama suomalainen. Mika Nurmela pelasi kaksi kautta (28 ottelua) uransa loppupuolella. Aki Riihilahti kävi myös uransa ehtoopuolella siellä pelaamassa yhden kauden. Tiedä sitten jäikö Kaiserslauterinille Aki mieleen, kun he kohtasivat Champions Leaguessa.

Alexander Ringon viimeisin, joka pelasi siellä neljän kauden ajan, mutta ei koskaan oikein lyönyt läpi. Ring myytiinkin viime kaudella New York City FCn, hintana 300 t €. Alex on muuten Bayer Leverkusenin kasvatti, jossa hän pelasi vuodet 1998 – 2009.

Niin kuin edellisessä blogitekstissä kirjoitin Finland Fan Clubin huivi meni Rouwen Henningsille. Rouwen oli katsomossa meidän kaulaliina kaulassa. Aivan mahtavaa!

Peli kääntyi tappio asemasta lopulta Fortunan 1:3 voittoon ja alla vähän voiton juhlia.

Olutta saatavilla näppärästi neljän kappaleen puolustuslinjansa. Voiko oluen haku olla enää helpompaa. Tarjolla myös puna-ja valkoviiniä, kun kerta viinialueella ollaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s