Se jatkuu!

Talvitauko päättyi myös kakkos bundesligassa. Kotikaupunkini Fortuna sai vastaansa FC Erzgebirge Auen.

Eli seuran, jonka nimessä on paikallisen vuoriston nimi, Erzgebirge. Aue tulee itäisestä Saksasta, joten seuralla on tietysti vahva työläis- ja DDR historia. FC Erzgebirge Aue perustetettin vuonna 1949 nimellä BSG Pneumatik Aue. Se voitti  kolme DDR mestrauutta vuosina 1956 – 1959.silloin se kantoi nimeä SC Wismut Karl-Marx-Stadt. 

Kuten ensimmäisestä seuran logosta näkee, tämä pikkukaupunki (16.000 asukasta) elää ja kuolee kaivostoiminnan mukana. Vieras faneja oli paikalle saapunut ehkä 100. Sen verran (550 km) kaukana Aue on, että iso kumarus sinne!

Vuodesta 1993 lähtien se on kilpaillut nimellä FC Erzgebirge Aue. Tästä lähtien seura on taistellut kakkos ja kolmos liigassa.

Myös viime vuonna Aue kävi kovan taistelun kakkosesta tipumista vastaan. Silloin yksi kaikkein lupaavimmista saksalaisista nuorista valmentajista Domenico Tedesco (syntynyt 1985) teki ihmeen ja pelasti seuran tippumiselta. Pitkälti tämän takia Tedesco palkattiin tämän vuoden alusta FC Schalke 04 päävalmentaksi.

Kun tutkailee Auen pelaajasiirtoja tajuaa, että rahaa ei paljoa ole. Auen kallein hankinta tälle kaudelle on 100.000€ maksanut Dominik Wydra, joka tuli kesällä Vfl Bochumista. Taitaa olla aika tasapainoilua johtaa tälläistä seuraa ja aivan eri asia pyörittää Valioliiga seuraa.

Fortunasta sen verran,että kotijoukueen lemmikki Benito Raman teki juuri vuoteen 2019 kestävän jatkon. Benito ei pettänyt tänäänkään! Hän teki 1:0 maalin.

Lisäksi Fortuna vuokrasi tällä viikolla Japanin maajoukkuekärjen (29 peliä / 6 maalia) Genki Haraguchin Hertha BSCstä. Paperilla hyökkäys on nyt kunnossa, mutta tänään hän tuli vaihdosta sisään ja sai 30 minuuttia peliaikaa, mutta ei maalia.

Peli tuskaisen vaiheiden jälkeen 2:1 Fortunalle. Lopuksi huudettiin ansaitusti ‘Spitzenreiter’ eli sarjakärki.

Loppuun vielä… Tuli jonkun verran kyselyjä Fan Club Finlandin kaulaliinasta. Yhden myin ja se on menossa voittomaalin tekijälle eli Rouwen Henningsille!

3 thoughts on “Se jatkuu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s