Volkkarin Fudis Oy

Viikonlopun Ala-Saksin vierailun yhteydessä pääsin tutustumaan Volkkariin, Wolfsburgiin ja myös sen jalkapalloon.

img_9125

VfL Wolfsburg-Fußball GmbH on saksalainen jalkapallo osakeyhtiö. Vuonna 2001 Vfl Wolfburg muutettiin 100% autokonserni Volkswagenin omistamaksi ja hallinoimaksi osakeyhtiöksi. Tämä oli mahdollista, koska Volkswagen oli tukenut seuraa yli 20 vuotta. Saksassa on 50+1 sääntö, jonka tarkoitus on estää Englannista ja muualta tuttujen seurojen valtaus. Tämän 50+1 säännnön purkaminen onnistuu vain jos seuraa on tuettu yhtäjaksoisesti yhdestä tahosta yli 20 vuotta. Volkswagen on sponsoroinnut seuraa vuodesta 1952.

Itse kantaseura Vfl Wolfsburg perustettiin vuonna 1945 ja se on pelannut vuodesta 1997 Bundesligassa, eli seura on pelannut nyt yhtäjaksoisesti 20 vuotta ylimällä sarjatasolla.

Suurin menestys on vuoden 2009 Saksan mestaruus ja 2015 DFB pokal eli Sakan cupin voitto. Seurassa on käynyt viime vuosina isojakin nimiä, mutta liikenne on viime vuosina ollut poispäin. Kalliimmat seurasta siirtyneet pelaajat ovat

  • Kevin De Bruyne – 75 milj. € – Manchester City
  • Edin Džeko – 37 milj. € – Manchester City
  • Julian Draxler – 45 milj € – Paris Saint-Germain

Tällä erää Wolfburgissa on selvästi maltillisempi linja ja ison rahan miehet ovat tosiaan lähteneet seurasta. Viimeisempänä Mario Gomez, joka palasi talvitauolla kasvattiseuraansa eli Vfb Stuttgartiin. Tämä kaikki tietty johtuu siitä, että Volkswagen leikkasi vuonna 2017 20 milj. € vuosittaisesta seuran sponsoroinnista.

Volkswagen tukee edeleen Vfl Wolfsburgia 60 – 70 milj. € vuosittain

Kaiken kaikkiaan tällä kaudella ovet ovat käyneet tiuhaan, kun 12 pelaaja on lähtenyt ja 11 on tullut sisään.

Seuran pelipaikka on Volkswagen Arena. Se vetää 30.000 katsojaa, josta 22.000 istumapaikkoja. Stadion on ollut pelipaikkana Vfl:lle vuodesta 2002. Tänään 24.450 katsojaa ja suhteellisen vaisu tunnelma. Edeltävä stadion VfL-Stadion am Elsterweg on vieläkin pystyssä ja on aivan Volkswagen Arenan vieressä. Eli jos Wolfburgiin eksyy, niin voi käydä haistelemassa myös menneisyyttä.

Päivän vierasporukka Eintracht Frankfurt on varsinainen muukalaislegioona, sillä sielä pelaa 17 eri kansallisuutta.

Meille tiestysti tärkeämpänä on Suomen maajoukkueen maalivahti Lukáš Hrádecký. Hänen sopimus lopuu kesällä ja viikottain on spekulaatiota lähteekö Lukáš muualle vai tehdäänkö hänen kanssa jatkosopimus. Suomipoika oli tänään yksi niitä ainuista jolla lyhythihainen paita ja sortsit, vaikka mittarissa vain +1 astetta.

Jos joku muu pelaaja pitäisi mainita, niin ehkä sitten kesällä tullut Kevin-Price Boateng, joka on Bayernin Jerome Boatengin velipuoli. Kevin-Prince on selvästi yksi Frankfurtin johtavista pelaajista.

Frankfurt tänään selvästi parempi 1:3. Lopussa stadikka oli jo aika tyhjä, kun paikalliset lähti kotiin kesken pelin. Huonoa fudis kulttuuria! Tätä menoa Wolfsburg taistelee putoamista vastaan.

Tähän loppuun vielä yllättävä tieto, että Volkswagen on myös erittäin suuri makkaran valmistaja. Aina oppii uutta!

Varaosa numero 199 398 500 A on nimittäin Volkswagen curry makkaraa jota myös Stadionilla myytiin. Sanotaan että se on suosituin VW varaosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s