Mestaruus peli (syys sellainen)

Fortuna:n maanatai-illan vieras oli 1. Fußball-Club Nürnberg. Eli todellinen herkkupala kun sarja kakkonen (Fortuna) ja kolmonen kohtasivat. Fortuna on vain kaksi pistettä Nürnberg:in edellä. Jos Fortuna olisi voittanut se olisi mennyt taas sarjakärkeen ja olisi syys puoliskon mestari eli “herbstmeister”, tämä titteli nyt Holstein Kiel:ille … kun Nürnberg voitti 0:2.

Tämä ottelu oli myös Fortunan tämän vuoden viimeinen kotiottelu.

Nürnberg:illä on muuten suuri menneisyys. Menneisyys ja menestys sijoittuu tosin pääosin ennen Bundesliigan alkua, eli ennen vuotta 1963. Ennen vuotta 1987 se oli Saksan menestynein jalkapallo seura yhdeksällä mestaruudella ja on vieläkin kakkosena samaisella yhdeksällä mestaruudella. FC Bayern München:illä on tänä päivänä ykkösenä ja mestaruuksia jo 27.

Fortunan piti olla tänään mahdollismimman tarkkana kakkosen maalipörssiä johtavan Nürnberg:in ruotsalais kärjen Mikael Ishak (mm. Parma Calcio 1913, FC St. Gallen 1879 ja 1 FC Köln) kanssa. 11 maalia 16 ottelussa. Tänään osuivat eri miehet kuin Nürnberg tosiaan voitti 0:2.

Fortuna:lle yksi tärkein lisä tähän iltaan oli Saksan U21 maajoukkue pelaajan Florian Neuhaus:in paluu. Hänpalasi kolmen ottelun pelikiellosta. Ei auttanut hänen paluu, nyt alla kuusi voitotonta peliä.

Yksi kierros vielä ja alkaa talvi tauko. Fortuna matkaa Braunschweigiin ensi perjantaina. Olisi ehkä aika kääntää kelkka.

Alla Fortunan koreo “Division West” nimisen Ultra ryhmittymän kymmenen vuotisjuhlan kunniaksi.

Tänään oli myös Fortuna Fan Club Finland:in lipun ensi-ilta. Jäseniä ei vielä paljoa ole mutta jostain on aloitettava.

Niin muuten… Oli erilainen koreo Nürnbergillä eilen. Ilmapalloja ja pinkkiä. Onnittelivat kuusi vuotiasta parantumattomasti syöpää sairastavaa tyttöä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s