Soihtuja Bonnin illassa

Isänpäivän kunniaksi matka käy Regionalliga Westin otteluun Bonner SCBorussia Dortmund U23 (BVB 2).

Reginalliigoja on muuten 5 kappaletta: Nord (18 joukkuetta) , Nord-Ost (18 joukkuetta), West (18 joukkuetta), Süd-West (19 joukkuetta) ja Bayern (19 joukkuetta).

Kauden jälkeen lohkon voittajat ja Süd-Westin kakkonen muodostaa otteluparit. En tiedä tarkemmin miksi se menee juuri noin, mutta kaipa siihenkin jokin selitys on. Parit pelaavat Play-off mallilla, yksi koti ja yksi vieraspeli. Voittajat nousevat alimpaan ammattilais-sarjaan eli kolmos bundesliigaan.

Länsi-saksan pääkaupunkinakin tunnetun Bonnin jalkapallo ylpeys on Bonner SC. Se on perustettu vuonna 1965. Itseasiassa se on fuusio seura, siksi logossa onkin ’01’ (Bonner FV perustettu 1901) ja ’04’ (FC Regina Bonn perustettu vuonna 1904).

BSC ei koskaan oikein pääsyt menestymään. 70-luvulla se kävi kerran jopa kakkos bundesliigassa, tippuen kuitenkin heti sieltä pois. Tällöin katsojaluvutkin kävivät yli 7000:ssa. Nykypäivänä ollaan yli 1000 katsojan keskiarvoissa. Tänään sitä mukaillen 1001 katsojaa.

BSC pelaa ottelunsa Sportpark Nord:issa, joka on myös yleisurheiluun tarkoitettu stadion. Pääkatsomoon mahtuu 5000 katsojaa, joista 2600 istumapaikka ja 2400 seisomapaikkaa. Koko stadion vetää 10.164 katsojaa. Se valmistui vuonna 1970 ja varsin hyvä Regionalliiga jalkapalloon.

Stadion olut oli vanha tuttu Bitburg Pilsener.

Borussia Dortmundin kaltaisen seuran kakkos porukassa voi hyvinkin esiintyä nimekkäitä pelaajia, jotka hakevat tuntumaa. Lehdet kirjoittelivat, että Englannin 17 vuotias Jadon Sancho (8M€ – Manchester City:stä) ja Saksan maajoukkueessakin esiintynyt Julian Weigl pelaisivat tänään. No taaskin lehdistö petti, eikä näitä kavereita näkynyt ollenkaan.

Vieraskannattajia oli tullut kyllä hyvin paikalle. Arvioisin noin 200-300 tänään ja soihdut paloivat kirkkaana.

BVB tänään selvästi parempi, suorastaan ylivoimainen voittaen 0:4. Tämän myötä Bonn ankkuroituu vahvasti sarjan tyvi päähän.

Tämä oli muuten minun toinen BVB 2 peli viimeksi Dortmundissa. Silloin paloivat myös soihdut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s