Muovi Sunnuntai

Tämä on minun toinen muovi derby; Eli Bayer Leverkusen vastaan Vfl Wolfsburg (Volkswagen).

Saksan jalkapallossa on toisaan 51% sääntö jolla estetään että seuran enemmistöä ei saa antaa yritysten tai yksityishenkilöiden käsiin. Tämä tosin onnistuu jos yritys on ollut yli 20 vuotta tukemassa seuraa ja jos tämä on alkanut ennen 1.1.1999. Eli Volkswagenin ja Bayerin tapauksissa tämä 20 vuoden sääntö täyttyi jolloin yritykset voivat ohjata seurojen toimintaa ja omistavat jalkapallon edustuksen. Näin jo pitkään.

Edellisellä kerralla tutustuttiin paikallisiin etkopaikkoihin ja homma lähti jokseenkin käsistä silloin. Tänään tuliin peliin eri kautta ja seuraavaan poikien peliin Leverkuseniin kantsii saapua Obladenin kautta. Matkalla näkyi Panimo Janes ja Stadioneck Leverkusen. Laitoin noi mun ’To Do’ listalle.

Nyt olin liikkeellä mun tyttärien kanssa joten oli vähän eri kaava mielessä. Peliä mainosettiin perhepäivänä jolloin lasten liput oli todella edullsia. Me maksettiin 7€ per lasten lippu ja aikuinen maksoi 14€ ja tietty istumaan. Kaikkea asiaan liittyvää riitti; Kasvo-maalauksia, Ilmapallo taiteilijaa, pomppu-linnaa jne.

Wolfsburgin kannattajat eivät olleet kuulet perhepäivästä kun laittoivat soihdut palamaan heti alkuun.

Leverkuseniin kun menen tietty toivon aina että Joel Pohjanpalo pelaa. Odotuksia nosti että Jolle teki maajoukkuetauolla maalin ja että oli Bayer:in fanilehden kannessa. Tänään pääsi viimeiseksi muutamaksi minuutiksi peliin. Saalis oli taas tutun laiha. Ei jämä minuuteilla mitään voi saada aikaiseksi.

Tässä on tullut seurattua myös Leverkusen harjoitusotteluita ja oli mielenkiintoista nähdä kuinka moni harjoitusotteluissa pelannut pelajaa pelasi tänään avauksessa. Kaikkiaan kuusi pelaajaa sai säilyttää paikkansa niistä peleistä. Yksi palanneista oli Saksan maajoukkue mies, Julian Brand. Julian muuten aikoinaan tuli juuri Wolfsburgista Leverkuseniin. Wolfsburgissa hän sai nolla peliä alleen.

Peli tänään 2:2 ja mielestäni Leverkusenilla oli parempia paikkoja ja hallitsivat peliä. Ouluun tiedoksi että Wolfsburgin ekan maalin teki muuten FC Liverpoolin lainamies Divock Origi.

Niin sellaista vielä että Perhepäivän olut oli tänään Gaffel Kölsch.

One thought on “Muovi Sunnuntai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s