Essenin perjantai-ilta

Tämän päivän reissussa pääsin korkaamaan minulle uuden stadionin, eli Stadion Essen (tai Stadion and der Hafenstrasse). Stadion on valmistunut 2013, vetää 20650 katsojaa ja on pelkästään jalkapallon varten suuniteltu areena. Kuten videosta näkyy se koostuu neljästä katsomon osasta.

Ajatuksena on ollut, että Stadionia voidaan laajentaa tarvittaessa (varmaan jos seura joskus nousisi). Olemassa on jo kaksiosainen laajennus suunnitelma. Ensimmäinen osa olisi päätyjen kiinni laittaminen, jolloin kapasiteetti nousisi 25000:een. Alla havainnekuva.

Ajatuksena on lisätä vielä yksi kerros lisää, jolloin stadion vetäisi 35000 katsojaa. No ensin varmaan pitää menestyä.

Rot-Weiss Essenin peliä olinkin käynyt katsastamassa aiemminkin tällä kaudella.

Tänään minulla vuorossa tosiaan Regional-liigan peli Rot-Weiss EssenViktoria Köln. Essenillä on suurin katsoja keskiarvo Regionalliga Westissä, eli keskimäärin 7.863 katsojaa. Viime kauden mestarilla Viktoria Kölnillä käy keskimäärin 1.000 katsojaa per peli. Valtavat erot katojaluvuissa. Viktoria Köln jäi viime kaudella play-off kierokselta rannalle, FC Carl-Zeiss Jena voitti karsinnat ja nousi kolmanteen Bundesliigaan.

Essenillä tämäkin kausi tuntuu menevän huonosti, heidän ollessa tällä hetkellä sijalla 12. Myös valmentaja sai juuri potkut ja tämä peli meni väliaikaisella valmentajalla.

Fani skene on todella aktiivinen ja stadionin ympäristössä on paljon kuppiloita ja porukkaa. Kantsii tulla todellakin ajoissa.

Stadion olut on yksityispanimo Stauderin herkullista tuotosta. Saatavana myös alkoholittomana.

Kun peliä katsoo, on Essen aika syvällä suossa. Pelissä ei ole mitään ideaa. Sen näkee, kun katsoo vastustaja Viktoriaa, jolla on selkeä pelisysteemi. Kaikki kunnia niille, jotka jaksavat tänne ilta illan jälkeen tulla… tänään paikalla 6073! Ja tappio 0:2.

Ehkä parempi pysytellä menneisyydessä.

Rot-Weiss Essen on Saksan vuoden 1955 mestari ja Saksan ensimmäinen edustaja sen ajan Champions leaguessa (Europa Cup). No se ei mennyt ensimmäistä kierosta pidemälle silloin. Bundesligassa on käyty muutamaan otteeseen, eli vuosina 1966, 1969 ja 1973. Siitäkin on jo todellakin aikaa. Muuan Pelé on muuten Rot-Weiss Essenin kunniajäsen. “On kunnia olla jäsen seurassa, jossa ’Boss’ (Helmut Rahn – vuoden 1954 maailmanmestari) pelasi!” Näin legenda totesi.

Häämöttävästä tappiosta huolimatta… aina ja loppuun asti RWE.

Mä muuten olin aina miettinyt mitä tapahtuu kenttä viuhahtajalle… Essenissä se otettiin kiinni ja talutettiin stadionista ulos. Ajattelin aina että pääsee tapaamaan poliisia. Ei ainakaan Essenissä.

2 thoughts on “Essenin perjantai-ilta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s