Raitiovaunu – Derby

Tästä Derbystä käytetään nimitystä Raitiovaunu – derby koska Duisburgin ja Düsseldorfin välillä kulkee suora raitiovaunu yhteys ja ovat muutenkin naapurikaupunkeja.

Tämä oli MSV Duisburgin ja Fortuna Düsseldorfin 41 Bundesliga Derby.

Ennakolta tämän piti olla selvä peli kun Duisburg on viimeksi hakenut voiton Düsseldorfista vuonna 1981. Lisäksi Fortuna johtaa sarjaa ja muutenkin aloittanut todella vahvasti.

Koko päivän oli hytinä että jotain suurta tapahtuu. Hyvissä ajoissa ennen peliä Fortunan fanit kokoontuivat Düsseldorfin vanhaan kaupunkiin ja tällä kertaa sankoin joukoin. Yleensä kokoonnutaan panimoiden terasseille (Schlüssel, Schumacher ja Uerige), möin myös tänään.

Koko viikon arviot yleisömäärästä menivät ylös. Ensin arvio oli 35.000 silmäparia ja maanantai aamuna arvio on jo 40.000. Loppujen lopuksi kauden ennätysyleisö 41.700. Veikkaan että koko kakkos Bundesliiga tämän kauden kovin yleisömäärä.

Duisburgista odotettiin 6000 vieras katsojaa mikä taisikin toteuta. Tunnelmaa riitti ja olivat he saaneet kuljetettua pommeja ja soihtuja stadioniin.

Peli oli suurelta osalta Fortunan hallintaa ja voitto kotijoukkueelle 3:1. Tunnelma oli todellakin katossa enkä ole vastaavaa Düsseldorfissa kokenut.

Pelin jälkeen käytiin vielä vanhassa Kaupungissa jossa Fortunan kannattajat kokoontuivat taas kerran Schlüssel panimoon. Ehdottomasti kokemisen arvoinen jatkopaikka.

Sellaista vielä että pelipäivänä löytyi ehkä erikoisin seura ruoka ikinä, Fortuna sandwich… hinta tietty 0,95€.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s