Spartalaisia Rotterdamissa

Tuli tässä keikkaa Amsterdam:in lentokentälle ja mahdollisuus pysähtyä Hollannissa pelin merkeissä. Päädyin sitten seuraan jossa on suomalaista väriä. Eli Sparta Rotterdam:iin. Eli Rotterdam:in kakkosseura. Rotterdamista tulee muuten kolme pääsarja seruaa eli Excelsior, Sparta ja Feyenoord.

Vantaan lahja maailmalle Janne Saksela on pelanut Sparta Rotterdam:issa tammikuusta lähtien. Taitaa olla normi että HJK:ssa ei pääse kehittymään vaan pitää mennä esim RoPS:in kautta maailmalle. Tietty Saksella on tänään loukkaantunut eikä edes penkillä.

Spartan Stadion on 11026 katsojaa vetävä varsin nätti ja kompakti jalkapalloon tarkoitettu rakennus. Nimi on ‘het kasteel’ joka tarkoitaa Linnaa. Varmaan siitä johtuen että pääkatsomon sisäänkäynti on linnamainen ja yli 100 vuotta vanha.

Seuraa on edustanut mm. seuraavat suuret nimet: Luis Van Gaal, Danny Blind, Dick Advocaat. Lähi historiasta en tiedä ketään.

Historiaa ja perinnettä tällä kuusinkertaisella Hollannin mestarilla riittää. Sitä tuotiin esille myös tunnus biisissä joka ei ollut mitään uutta muoti poppia.

Päivän vastustaja PEC Zwolle on minulle täysin kirjoittamaton lehti. En kerta kaikkiaan tunne yhtään pelaajaa.

Itselleni tapahtuma oli hieno, halvat pääsyliput, halpa olut ja historiallinen ympäristö.

Pelillisesti ei varmasti ykkösluokkan tapahtuma mutta varsin viihdyttävä ja varsinkin toisella puoliajalla riitti tapahtumia. Peli tasan 1:1 joka on varmasti reilu lopputulema molemmille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s