Idän derby

Tänään oli pikkasen rankempi saapuminen peliin… starttasin puoli seitsemän Tukholmasta, mutta ennätin hyvin.

Laukut hotelliin ja kas Hertha olikin samalla asialla. Tänään Saksan Cupin eka kierroksen peli Hertha Berlin – Hansa Rostock.

Ykkösliiga vastaan Kolmosliiga ja samalla Nord-Ost Derby.

Ostseestadion vetää 29.000 katsojaa ja ollut nykymuodossa vuodesta 2001. Koko katto on vuorattu aurinkopaneelilla ja Hansa saakin kuusinumeroinen summan Euroja sähkön myynnillä vuodessa. Hansa on siis jonkun sortin sähkö firma.

Yllätyksenä tuli tänään että Poliiseja oli aivan valtavasti. Yllätys jatkui sillä että Poliisi oli luokitellut ottelun korkean turvallisuuden peliksi, eli holiton peli. Viimeksi kun tälläisen Kölnin Ultrilla lähti aivan hanskasta. Toivottavasti ei tänään. Peli tietty loppuun myyty mikä tietty hienoa!

Stadionilla tarjottiin ehkä Saksan erikoisinta huikopalaa. Sillileipiä 'Rollmops'. En ole täysin varma että oliko hyvää vai huonoa. Testasin tietty. Ehkäpä Rannikkokaupungeissa aina näin?

Suomalaisittain Hansa Rostock on kiinnostava seura sillä Tim Väyrynen pelaa täällä (tai istuu yleensä penkillä ja niin myös tänään).

Kuningas Litmanen kävi myös pelaamassa puoli kautta tällä. Tästä käynnistä on edelleen muistoja kaupungissa. Kuka nyt kuninkaan voi unohtaa?

Sitten itse peliin…

Ensimmäisellä puoliskolla kannustus oli ensiluokkaista, soihdut paloivat mutta pelillisesti oli suht tapahtuma köyhä. Altavastaaja Hansa kesti ja peli oli hyvin kontrollissa.

Mutta miksi molempien seurojen Ultrat oli laitettu vierekkäin? Täysin idioottimainen päätös.

Toinen puoliaika lähti sitten täysin käsistä. Peli keskeytettiin pariin kertaan penkit paloivat ja raketteja ammuttiin. Ala-arvoinen esitys Ultrilta.

Peli päättyi lopulta 0:2 Herthan voittoon.
Itse peli jäi jotenkin sivu rooliin kun porukka alkoi riehumaan.

Tästä tulee sataprosenttisen varmasti seuraamuksia seuroille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s