Lontoon pienin ja huonoin?

Enkä mutta erittäin sympaattinen stadion ja seura.

Minulle tuli ainakin täytenä yllätyksenä että Lontoon seudulla on kaikkiaan 12 ammattilaisjengiä. Kaikki tietää tietysti Valioliiga seurat mutta näitä pieniäkin Lontoossa riittää ja kaikkein huonoin on nelossarjassa pelaava Barnet Football Club. Täytyy myöntää että tänä aamuna en edes tiennyt että tällainen seura on olemassa. En kuitenkaan taida olla ainut jolla oli aukko sivistyksessä?

Tämä vuonna 1888 perustettu Barnet Football Club sijaitsee Lontoon pohjois puolella Edgwaressa ja sinne pääsee kätevästi metrolla (linja Jubilee / pysäkki Canon Park).  Seuran aluella sijaitsee harjoituskeskus, stadion, klubitalo, fani myymälä … kaikki mitä tarvitaan.

 

Bar 66, Englannin maaliman mestaruuden mukaan nimetty.

Stadionin The Hive Stadion koostuu neljästä erillisestä katsomonosasta ja on varsin uusi valmistuen vuonna 2003.

 


Kokonaisuudessa se vetää 6250 katsokaa ja yksi katsomonosa on seisomakatsomo. Tämä tietty hienoa asia kun saarilla usein on vain istumapaikkoja. Stadion on pieni mutta todella moderni ja palvelut toimii.


Entistä pelaajista sen verran että Ajaxin ja Barcelonassakin pelannut Edgar Davids kävi lopettamassa pelaaja uraa täällä (ja aloittamassa valmennus uraa). Edgar vaikutti tällä vuosina 2012-2014, tiputtaen seuran pykälää alemmaksi.

Vieraaksi saapui tänään Walesin suuruus Swansea City AFC. Kaikki ykköskorin Valioliiga seurat näyttää pelaavan pitkin maailmaa. Keskikastin porukkaa kiertää ja harjoittelee vielä Englanissa. Hyvä asia minulle ja muille.


Englannissa tietenkin TV rahaa riittää joten Swansea:lla on tietty hyvä nippu kuten: Ki Sung-yueng Etelä-Korean kapteeni, Islannin maajoukkue mies Gylfi Sigurðsson,  Ruotsin Martin Olson, ex. Arsenal Łukasz Fabiański jne. No noista nimistä ei kukaan ollut aloituksessa. Valmentajana Paul Clement joka on ollut Carlo Ancelotti:n matkassa Realissa, Bayernissa, PSG:ssä…

Itse ajattelin että peliä pelattaisiin vain yhteen päähän mutta peli oli tasainen ja tapahtuma köyhä. Lopuksi Barnet jopa meni  ja voitti 1 – 0.

Tämä oli muuten eka peli jossa pyörin matkalaukun kanssa. Oli niin kiire kentältä peliin että en kerennyt edes hotelliin.

Ai niin löytyi täältä Bochumin Jeesuksen veroinen takapiiskakin, mutta katsomoon asti olutta ei saanut kuskata edes paikallinen Jeesus. Näin englannissa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s