Telekom Cup 2017, Saksan kovin harkkaturnaus?

Oma kesätauko alkaa olemaan ohi. Tässä vähän ennakkoa reilun viikon päästä olevaan turnaukseen, joka on minun 17/18 kauden avaus.

Tämä jo aika perinteinen turnaus palaa takaisin Monchengladbach:iin. Nyt jo yhdeksäs kerta, kun tätä mini turnausta pelataan. Pelisysteemi on tuttu:                     45 minuuttia ja päälle rankkarit (jos tasan), välierien voittajat finaaliin ja häviäjät pronssi peliin.

Spielpaarungen

Viimeksi turnaus pelattiin talvitauolla Düsseldorfissa ja voiton vei Bayern München. Bayern onkin voittanut turnauksen jo kolme kertaa, eli eniten. Hamburg SV kaksi kertaa ja kerran voittaneina ovat poistuneet Schalke 04, Dortmund ja Werder.

Tällä kertaa mukana vakio vieras Bayern München, TSG 1899 Hoffenheim, Werder Bremen ja järjestäjäseura Borussia Mönchengladbach.

Usein tietenkään tähti pelaajat eivät ole ollet mukana. Pelit ovat kesän ensimmäisiä turnauksia, ja koska kesällä on pelattu myös maajoukuessa, tarvitsevat pelaajat myös lepoa. Tällä kertaa ainakin Bayern:in pelaajat ovat leväneet koko kesän ja ovat jo palaneet harjoituksiin, joten katsotaan onko Hummels, Müller, Ribery ja muut mukana.

Bayern

Bayerninista lähti tällä kaudella kokemusta enimäkseen puolustukseta, kun Medhi Benatia lähti Juventukseen ja Xabi Alonso sekä Philipp Lahm lopettivat.

Niklas Süle
Uusina pelaajina mukaan Corentin Tolisso, Kingsley Coman (aiemmin Bayernissa vuokralla), Niklas Süle, Serge Gnabry ja Sebastian Rudy. Tolisso tuli Olympic Lyon:ista 41,5M€ hintaan ja on kallein uusi pelaaja. Selkeä nuorennus leikkaus puolustus päähän. Veikkaan, että ensi kaudella lähdetään uusimaan ikääntyvää hyökkäystä.

Werder Bremen

Bremen on menettänyt varmasti  enemmän tuttuja kasvoja kuin pitkään aikaan. Pitkäaikainen kapteeni Clemens Fritz (36) lopetti uran ja legenda Claudio Pizarro:lle (38) ei tarjottu enää jatkosopimusta. Myös nouseva tähti ja U21 Euroopan mestari Serge Gnabry (21) myytiin Bayern München:iin. Ei noita tuosta noin vaan paikata, varsinkaan kun ei ole isosti rahaa käytettävissä.

Ludwig Augustinson aus Schweden will mit Bremen ins internationale Geschäft
Ludwig Augustinsson
Merkittävimmät uudet pelaajat ovat minulle enemmän tuntemattomia suuruuksia. Ruotsin maajoukkue puolustaja Ludwig Augustinsson (23) tulee FC Copenhagen:ista. Maalivahti osastoa vahvistamaan tulee Jiri Pavlenka (25) Slavia Praha:sta ja keskikenttälle Bundesligajyrä Jérôme Gondorf (29) Darmstadt 98:ista. Näyttää siltä, että Bremen:in rooli on taas kasvattaa uusia tähtiä muille Bundesliga seuroille.

Borussia Mönchengladbach

Tämän kesän isoimmat menetykset olivat keskikentän Saksan U21 maajoukkue mies Mahmoud Dahoud (21), joka lähti Borussia Dortmund 12 M€ siirolla. Sekä hyökääjä André Hahn (26) Hamburger SV. Andreas Christensen (21) vuokra päättyi ja hän palaa saarille  FC Chelsea:n.

Tulopuolella ylivoimaisesti kovin kaappaus oli Confederations Cup voittaja Matthias Ginter, joka saapuu Borussia Dortmund:ista 17 milj. eurolla.

Matthias Ginter
Muut nimet eivät taaskaan sano minulle juuri mitään. Eli nähtäväksi jää kuka nousee avaukseen ja kukaa jää penkille. Keskikentälle Denis Zakaria (20), BSC Young Boys, 12 milj. € hintaan, sekä Vincenzo Grifo (24)  SC Freiburg 6Milj. Sitten saarilla paljon kohuttu topparilupaus Reece Oxford (18) laina papereilla.

TSG 1899 Hoffenheim

Hoffenheim menetti Conferation Cup:in voittajat Niklas Süle ja Sebastian Rudy:n. He  lähtivät molemmat Bayern Munchenin. Süle maksoi 20milj. ja Rudy meni ilmaisella siirrolla.

Ensi kaudella Champions Liigaa pelaava Hoffenheim on mielestäni hankkinut aika kevyitä vahvistuksia. Kuten… Havard Nordtveit, puolustava keskikenttä 7 milj. West Ham United (lainalla Gladbachissa viime vuonna). Justin Hoogma, keskuspuolustaja, 1,5milj. tulee Heracles Almelosta ja Florian Grillitsch keskikenttä, 4milj. Werder Bremen.

On muitakin, mutta en nähnyt tarpeelliseksi nimetä heitä tässä.

Ähnliches Foto
Havard Nordtveit
Ehkäpä nuori valmentaja Julian Nagelsmann saa kasvatettua nuoresta nipusta uusia vastuunkantajia. Aika näyttää.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s