Ammeessa


De Kuip – Amme on tämän legendaarisen stadionin lempinimi. Viralliselta nimeltä Stadion Feijenoord. Stadion sijaitee Feijenoordin kaupungin-osassa Rotterdamissa ja on tietty Feyenoord Rotterdamin kotistadion. Stadionilla pelattu muuten eniten Euroopa cupin loppuotteluita, yhteensä yhdeksän kappaletta. Ennätys stadikka!

Tämä vuonna 1937 rakennettu jalkapallo stadion veti aikoinaan 61.000 katsojaa ja tänä päivänä 51.117. Nykyään siinä on ainostaan istumapaikkoja ja tietty muutamia aitioita. 

Rakennusaikaan piti käyttää sen ajan halpoja materiaaleja kuten terästä. Tämä materiaali näkyy rakenteissä vielä tänä päivänäkin.


On olemassa suunnitelmia rakentaa uusi stadion ja purkaa vanha. Eli viimeisiä hetkiä viedään käydä paikalla. Nyt kiireellä Rotterdamiin.

Päivän valmentajista sen verran että Dick Advocaat johtaa Hollantia nyt kolmatta kertaa. Marc Willmots vetää nyt Norsunluurannikoa Belgian potkujen jälkeen. Molemmat debytoivat joukueiden valmentajina tänään. Hollanti vei Arjen Robbenin johdolla tänään miten tahtoi ja voitti 5 – 0. 


Suurin osa Norsunluurannikon pelaajista pelaa muuten ranskan liigassa eli tasoa pitäisi löytyä. Ymmärettävää että Ranskaan on helppo siirtyä kun osaa kielen. Norsunluuranniko oli nimittäin 60 luvulle asti Ranskan siirtomaa. 

Luulen että Herra Willmosts:illa on hivenen työsarkaa sillä Norsunluurannikon esitys oli vähitäänkin sekava. 

Stadionilla oli käytössä perin outo maksu menetelmä. Ruoka ja juoma piti maksaa tälläisillä pahvilätkillä. Yhden lätkän arvo 3€ ja yhden sai  sitten vaihtaa vaikka Olueseen.

Oluen ystäville tiedoksi että normi liiga peleissä myydään 2% olutta ennen peliä ja pelin jälkeen tulee normi 5%. Kaikissa UEFAn peleissä normaaliin tapaan nolla linja. Tänään ei ollut UEFAn peliä joten normi 5% Olutta olisi tarjolla. Ajattelin nyt varmaan ihmisiä olisi Olutjonossa tungokseen asti. Mutta eipä ollutkaan. Olisiko se niin että paikalliset eivät ole tottuneet kiskomaan Olutta kaksin käsin niinkuin Saksassa? Toisaalta yleisössä oli paljon lapsiperheitä, täysin eri porukka kun Feyenoordin peleissä. Eihän tälläisiä aaltoja normaalisti näe… Enkä ole myöskään niiden ystävä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s