Oberliga tunnelmia

Minun tämän viikonlopun jalkapallo tapahtuma oli tutustua Düsseldorfin kakkos seuraan TURU 1880 Düsseldorf:iin ja Saksan vitossarjaan (eli kaksi tasoa alle ammattilais sarjojen).

Seuralla on tosiaan oma stadion, Stadion an der Feuerbachstraße. Tätä nykyä stadionille mahtuu 8000 josta 1200 katettuun istumakatsomoon.

Vierailevan joukkueen SF Baumberg:lla oli jopa 15 hengen ultra porukka, joka vastasi ottelun tunnelmasta. Taisi olla herrojen kakkos seura, kun Eintracht Frankfurt paitoja ja tatskoja oli porukalla päällä.


Peli päättyi 3 – 2 TURU:n voittoon. Hieno nousu, kun ottelu oli puolivälissä 0 – 2. Düsseldorfilainen joukue osaa sittenkin voittaa. Se on nyt todistettu.

Ottelun katsomisen yhteydessä pitää aina katsoa tarjoilut. Stadion baarista voi tarvittaessa seurata koko ottelun sen verran hyvät näkymät siltä oli. Olut oli Jever:iä ja Schlösser Alt:ia (eli perus tarjonta) ja grillistä todellinen yllätys! Balkanin grilliherkkuja ćevapčići. Aivan ainutlaatuista settiä.

​Hienoa nähdä, että seuran keskukseen kuuluu kaikki; stadion, harjoituskeskus, harjoituskentät ja klubitalo ravintoloineen. Pelin jälkeen olisi pääsyt vielä katsomaan lehdistötilaisuutta klubi talolle, mutta jätin sen tällä kertaa väliin. Enkä ensi pelissä sitten.

Tästä Oberliga lohkosta on muuten nousemassa KFC Uerdingen 05 (myös nimellä Bayer 05 Uerdingen) Regionalligaan. Tämä on siis eniten Bundesliga seura 70 / 80 luvulta. Ajatelkaa, 14 kautta ykkös bundesligaa. Kunnia on katoavaa. No joka tapauksesa ensi kaudella regionalliiga KFC Uerdingen:in voimin ja varmasti isoin nelosen stadion (Grotenburg-Stadion) joka vetää 34.500 katsoja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s