Berlinin jalkapallo nostalgiaa  

Tämä hetki oli viime vuoden St.Paulin vierailun jälkeen ylivoimaisesti odotetuin Jalkapallo hetki minulle. Pitää päästä Berliiniin ja Köpenkickiin.

Johanna Nordlingkin kirjoittaa ja kehoittaa: “Matkaa kokemaan Union taika!”.

Sanoista tekoihin.

Seura historiasta sen verran että, Union Berlin ei ole perustamisen jälkeen (1966) ollut koskaan mikään suuri menestyjä. Seitsemän viime vuotta kakkos bundesliigaa ja sitä ennen kolmos, Regional ja Oberliigaa.

Seuran juuret on kyllä pidemmällä kuin 60 luvulla. Unionin kantaseura oli 1900 luvun alussa FC Olympia Oberschöneweide. DDR aikaan nimi oli taas työväen aatetta ihanoiden BSG Motor Oberschöneweide. 

Seuran ehkä suurin menestys oli vuonna 2001/2002 jolloin se pääsi DFB – cupin menestyksen myötä UEFA cupiin. Eka kieroksella se tiputti silloin Valkeakosken Hakan jonka jälkeen matka tyssäsikin toisella kieroksella bulgaarialaiseen vastustajaan.

Union pelaajista sen verran että Felix Kross on Unionin kippari ja samalla Tonin (Realin) velipoika.

Unionin hymni on paikallisen Punkin isoäidin Nina Hagenin “Eisern Union” eli Rautainen Unioni. Nina on tietty kotoisin Itä-Berlinissä niinkuin seurakin.

 


Stadion an der alten Försterei on todella perus stadion ja vailla mitään suuria hienouksia. Eli kaikki vielä aidoimmillaan! Seisomapaikkoja 18.395 ja kokonaisuudessan 22000. Mielestäni Finnairstadion on aika samankokoinen jos olisi vaan noin paljon seisomapaikkoja. Valintoja valintoja.

Peli oli kokonaisuudessan oli aika varovainen. Pelissä oli varmaan 3 paikkaa josta yhdessä sitten Aue rokotti ja voitti. Auen valmentaja on muuten Domenico Tedesco joka valmistui fudiskoulun priimuksena ennen erästä kehuttua Nagelsmannia. Alla voiton juhlia.

 

Loppuun vielä … olutta voi juoda keräiltävistä mukeista. Eri mukit hyökääistä, puolustajista, keskikentästä…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s