Leijonat Fortunan kylässä 

Fiilis mitä paras, kesä ottanut varaslähdön ja lämpötila yli 20 astetta. Vanha kaupunki on ennen peliä täynnä punapaitoja ja alt-olutta. Leppoinen tunnelma, josta kanattaa aina lähteä hakemaan stadion fiilistä. 


Muuten lähtökohdat kotijoukueen seuraamiseen ei nyt varsinaisesti ole kovin hyvät. Kotona voitetiin viimeksi 23 viikkoa sitten. Vieraissa tosin on viime aikoina mennyt kohtuulisesti, eli kaksi voittoa putkeen. Lopputulema oli, että turpaan saatiin mutta, kannatusta riitti loppuun asti, eikä vihellyksiä kuultu. 

Tähän loppuun sen verran, että  tätä nykyä Leijonat ärjyy arabi rahalla. Nimittäin, kevällä 2011 Hassan Ismaik osti 49% prosenttia TSV 1860 Munchenistä hintaan 18M€. Seura olisi muuten mennyt konkurssiin ja olisi tippunut kakkosbundesliigasta.

Raha ole ollut oikotie onneen,  koska Leijonat ärjyy edeleen sarjan tyvipäässä. Viime kauden jälkeen 21 pelaajaa tuli seuraan ja 20 pelaajaa lähti ulos. Tuolla vauhdilla jos pelaajat vaihtuu, niin saa olla aika taikuri pitääkseen pakan kasassa ja saada porukan pelaamaan yhteen. Tällä kertaa valmennus vuorossa on Vitor Pereira, jolla on Portugalin ja Kreikan mestaruudet taskussa.

Isompia nimiä ovat tällä kaudella Ivica Olic (HSV) – ilmainen, Ribamar (Botafogo FR), Stefan Aigner (Eintract Frankfurt), Christian Gytkjaer (Rosenborg BK). Rahaa noihin kolmeen viimeiseen meni jo yli 7M€, mikä on tietty paljon kakkosbundesliigassa. “Isot ostokset” tekivät yhteensä kaksi maalia. Olisiko tullut taas huti?

Hassan haaveilee myös oman yli 50000 katsojaa vetävän stadionin rakentamista, jonka pormestari tällä viikolla muuten torppasi. En muutenkaan ymmärrä tätä täysin, kun saa pelata Alianz Areenalla ja katsojia käy keskimäärin noin 20000. Pitäisiköhän saada tuo urheilullinen puoli ensin kuntoon? Taitaa olla normaali miljärdööri ongelma. Tilanteet vaihtuu ja välillä enkä liian nopeastikin. 

Toivotan kaikkea huonoa 60:lle myös jatkossa, Fortuna tulee vielä!

Ihan Loppuun loppuun terveiset vielä Bochumin miehille, että yhdessä kädessä saa ainakin viisi juomaa kulkemaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s