Maanantai illan ainut…

Peli ainakin Saksassa.

Tilastojen varjossa voidaan asioita katsoa suuntaan tai toiseen.

Fortunan markkinointi itse käytti maantai tilastoja ja kertoi että Fortuna on hävinnyt maanatai illan kotipeleistä vain yhden (RedBull) viimeisestä kolmestatoista. Sillä peliin!

Kicker.de sanoi että Fortuna ei ole voittanut viiteen kuukauteen kotona. Pessimisti asettui kyllä tämän taakse.

Viime vuonna Eintracht Braunschweigia vastaan voitettiin kotona ja vielä maantai iltana. Muuan Joel Pohjanpalo teki Fortunalle 1-0 voittomaalin. Voi niitä aikoja. Joel sai edes pelata. Kaljapisteessä on vielä muistoja menneestä….

Eintracht Braunschweig, seura joka oli 1963/64 mukana kun jalkapallon ammattilaissarjaa (Bundesligaa) pelatiin ensimmäistä kertaa. 1966/67 Bundesligan mestari. Perinnettä!

Muita joukkueita ensimäisellä kaudella oli Werder Bremen, Hamburger SV, Borussia Dortmund, 1. FC Köln, Meidericher SV (Duisburg), Preußen Münster, FC Schalke 04, 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Saarbrucken, Eintracht Frankfurt, Karlsruher SC, 1. FC Nürnberg, TSV 1860 München, VfB Stuttgart, Hertha BSC.

Eli vain seitsemän seuraa on jäänyt noista ajoista jäljellä ylemmälle tasolla. Minulle pisti silmään että Bayern Munchen ei ollut silloin mukana.

Pessimisi voitti ja Fortuna hävisi taas kerran

Eintracht jatkaa kohti Bundesligaa. Braunschweigissa ei johtoa vaihdeta joka käänteessä ja tulosta voi tullakin. Torsten Lieberknecht on ollut päävalmentajana vuodesta 2008 sekä Marc Arnold saman aikaa urheilutoimenjohtajana. Kolmesta ykköseen ja nyt toista vuotta kakkosessa. Samalla on kasvatettu mm. Kevin Belarabi Leverkuseniin ja maajoukueseen.

Katsomo 42 tänään 13€. Ei ole kallista tämäkään, mutta voitto virkistäisi kyllä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s