Perinnettä Rheiniltä

Yksi jääkiekko saksan kovimmista Derbyistä on tämä Rheinderby (Köln – Dusseldorf). Melkein täysi tupa Kölnissä tänään, no olisi tänne mahtunut viellä 3000 silmäparia. Eli meitä oli tänään vajaa 15000 Lanxess Arena.

Molemmilla seuroilla on muuten pikät perinteet, ei jääkiekko mikään uusi juttu täällä ole. DEG on perustetu vain 4 vuotta Tampereen Ilveken jälkeen eli vuonna 1935 ja KEC on Helsingin Jokereiden ikiä eli perustettu toisen seuraan rauniolle vuonna 1972.

KEC:n eli Kölner Haien joukueessakin on pelaneet eräätkin suuruudet. Erich Kühnhackl, Uwe Krupp, Udo Kießling, Helmut Steiger, Gerd Truntschka.

img_9064

Iso Erkki ei kyllä tänäpäivänäkään jätä minua kylmäksi. Kaverilla mm. Olympia Pronssia vuodelta 1976, eli muutama vuosi ennen kuin Suomi pääsi mitaliin makuun. Tulee vaan mieleen että nykypäivänä ei moisia legendoja yksinkertaisesti enää synny. Kaikki aina lähtee … isompaan liigaa, isompaan seuraan jne. On sitten kyseessä jääkiekko tai Jalkapallo.
Tämän päivän Derby oli tämän kauden neljäs ja Dusseldorfin pojat voitti tänään 0 – 2 ja johtaa joukueiden välisiä otteluita 3-1. DEG ei välttämättä tällä kaudella pääse Playoffiin mutta Derbyissä se on selkä voittaja.
Jos suomeen verrataan niin pari asiaa pisti silmään:
  1. Tappeluista ei peli pejaalta lopu vaan istutaan 2+2+10 ja palataan kaukaloon. Myöskin annetaan tappelun jatkua eikä mennä turhaan heti väliin. Kiva.
  2. Hallissa on isot seisomakatsomot hyvillä paikoilla. Näin pysyy tunnelma hyvänä ja kaikki viihtyy. KHL / SM liiga saa kopioida.
  3. Kaljaa myydän katsomoon (jos nyt sellaisesta tykkää)
  4. Ottelulipulla julkinen liikenne ilmaiseksi. Kölniin ja takaisin maksaa meiltä n.20€. Herätys Suomessa näin saadaan tapahtumiin ihmisiä!
Jääkiekko Saksassa on kivaa ajanvietettä ja viihdettä. Suositelaaan myös Bochumin miehille.
img_9072

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s